1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO Denetimindeki 6 Köy IŞİD'in Eline Geçti!
ÖSO Denetimindeki 6 Köy IŞİD'in Eline Geçti!

ÖSO Denetimindeki 6 Köy IŞİD'in Eline Geçti!

ÖSO'nun denetiminde bulunan Azez'deki 6 köy, IŞİD'in kontrolüne geçti. Havvar Kilis köyüne sızan IŞİD militanları, 8 ÖSO mensubu ile çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 20 sivili katletti.

10 Nisan 2016 Pazar 13:14A+A-

Halep'in Azez ilçesine bağlı 6 köy, IŞİD'in kontrolüne geçti.

Cephetu’ş-Şamiye'nin Azez'deki komutanlarından Zekeriya Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in dün gece, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki Azez'e bağlı birçok köye ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

IŞİD’e karşı koymaya çalıştıklarını vurgulayan Karslı, şiddetli çatışmaların sonunda Biriğite, Gazel, Elbil, Eşihsrih, Ceriz ve Tellihsin köylerinin denetiminin IŞİD'e geçtiğini vurguladı.

ÖSO'nun, köyleri almak için büyük bir saldırı başlattığını vurgulayan Karslı, “Şu anda Biriğite köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD dün gece Türkiye sınırına yakın Havvar Kilis köyüne sızdı. Çatışmalarda 8 ÖSO mensubu hayatını kaybetti. IŞİD, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 20 sivili katletti. Çatışmalarda 9 IŞİD militanı öldürüldü. Çok sayıda yaralıları bulunan IŞİD militanları, çatışmaların ardından köyü terk etmek zorunda kaldı.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT