1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Dabık’ta 5 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı
ÖSO, Dabık’ta 5 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı

ÖSO, Dabık’ta 5 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı

el-Bab’ı IŞİD’in elinden almaya çalışan Özgür Suriye Ordusu, Çobanbey’in güneyinde yer alan Dabık kasabasına girdi. Bölgede ilerleyen ÖSO, 5 köyü IŞİD’in elinden aldı.

15 Ekim 2016 Cumartesi 19:31A+A-

Sputnik’in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin başlatmış olduğu “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında Çobanbey kabasının güneyi, doğusu ve batısında IŞİD ile mücadele eden ÖSO’nun ilerleyişi devam ediyor.

IŞİD’e Ait Bomba Yüklü Araçlar İmha Edildi

Türkiye ve “IŞİD karşıtı” koalisyona ait uçaklar tarafından Dabık kasabası ve çevresindeki IŞİD mevzilerinin yoğun bir şekilde bombalandığı, IŞİD’in bomba yüklü 2 aracının imha edildiği kaydedildi.

Türkiye’ye ait topçu birliklerinin karadan obüslerle IŞİD mevzilerine saldırı düzenlediği, IŞİD’in de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türkiye askerine karşılık verdiği ifade edildi.

8 IŞİD Militanı Öldürüldü

Çobanbey’in güneyinde yer alan Dabık kasabasını IŞİD’den almak için 600 savaşçısıyla operasyon başlatan ÖSO, Türkiye askerinin yardımıyla Dabık kasabasına girerken, doğuda da IŞİD ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yaşanan çatışmalarda 8 IŞİD militanının öldürüldüğü, 5 ÖSO mensubunun da hayatını kaybettiği kaydedildi.

Mayın Temizleme Çalışmaları Yapılıyor

ÖSO, Türkiye’nin desteğiyle Dabık’ın doğusunda ve güneyinde yer alan Aziziye, İrşaf, Geylaniye ve Kaytan köyü ile Kuvety Çiftliği’ni IŞİD’in elinden alırken, ele geçirilen köylerde mayın temizleme çalışmaları yapılıyor.

Öte yandan Feylak eş-Şam’ın komutanlarından Hacı Tahir Şeyh Veys, Çobanbey bölgesinde IŞİD’in döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT