1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Osmangazi Geçiş Ücretleri Mahkemelik Oldu
Osmangazi Geçiş Ücretleri Mahkemelik Oldu

Osmangazi Geçiş Ücretleri Mahkemelik Oldu

Bayram öncesinde açılan Osmangazi Köprüsü'nün fiyatlarını yüksek bulan iki avukat 'iptal davası' açtı.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 19:15A+A-

İstanbul ve Gaziantep Barolarına kayıtlı iki avukat, Osmangazi Köprüsü’nden bugün alınmaya başlayan işletme ücretinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Osmangazi Köprüsü işletme ücretini düzenleyen işlemin kamu hizmeti amacı ilkesi ile uyumlu olmadığını öne süren avukatlar, diğer çift şeritli yollar ve köprülerden ücret alınmadığını belirterek, "Diğer çift şeritli yollardan ücret alınmamasına karşılık Osmangazi Köprüsü’nün üzerinden geçen çift şeritli yollardan ücret alınması işlemi de hukuka aykırı olmaktadır" dedi.

İstanbul Barosu Avukatı Müşir Deliduman ve Gaziantep Barosu Avukatı Muharrem Ercan, Osmangazi Köprüsü’nden ilk ücretlerin alınmaya başladığı bugün Ankara İdare Mahkemesi’ne gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdikleri dava dilekçesinde, Osmangazi Köprüsü’nde alınan işletim ücretinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Sonhaberler.com'da yer alan habere göre, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine dava açan iki avukat dilekçelerinde, "Feribot ile geçiş, körfezi dolanmak sureti ile geçiş göz önünde bulundurularak hesaplama yapılmıştır. Bu hesaplama kamu hizmeti sunumu ile uyum sağlamaz. Kamu hizmetinin düzenli, sürekli, uygulanabilirlilik açısından Boğaziçi Köprüsü geçiş katkı bedeli ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş katkı bedeli ile kıyaslandığında pek fahiş kalmaktadır. Sayılan nedenlerden dolayı söz konusu işlemin iptali talebi zorunluluk arz etmiştir." denildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum