1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Osman Kavala davasında olumlu gelişmeler
Osman Kavala davasında olumlu gelişmeler

Osman Kavala davasında olumlu gelişmeler

Zorlama delillerle uzun süredir tutuklu bulunan Osman Kavala davasında yeni gelişmeler yaşandı.

13 Kasım 2020 Cuma 16:18A+A-

HAKSÖZ HABER

HSK, 11 Kasım’da İstanbul Adalet Komisyonu’na yazdığı yazıyla, Osman Kavala’yı tutuklayan ve tahliye talebini reddeden hâkimlerin isim listesini istedi.

AİHM kararına rağmen tutukluluğu devam eden Kavala’nın avukatlarından Aslı Kazan’ın sosyal medya paylaşımlarında, ‘Acele’ kaydı düşülen yazı hakkında, bu karar uyarınca Kavala ile ilgili tutuklama kararının, bu karara karşı yapılan itirazları reddeden mahkemelerin kararlarının, soruşturma ve kovuşturma aşamasında tahliye taleplerinin reddedilmesine ilişkin kararların, iddianame ve duruşma zabıtlarının HSK’ya gönderilmesi istendiğini vurguladı.

Türkiye’deki yargılamaların güvenirliliğini zedeleyen davalardan olan Osman Kavala’nın tutukluluk hali hakkında yaşanan gelişmeler yeni bir sürecin ilk göstergeleri mi bilinmez. Ancak son gelişmelerin normalleşme adına sevindirici olduğu kaydını da düşmek gerekiyor. Yine de son yaşananları yapılması ihtimali olan değişikliklerin nasıl yapılacağı noktasında şüpheler ortaya çıkartan bir adım olarak görmekte mümkün.

4-1.png

HABERE YORUM KAT

3 Yorum