1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Osman Kavala davasında tutukluluğa devam kararı
Osman Kavala davasında tutukluluğa devam kararı

Osman Kavala davasında tutukluluğa devam kararı

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "casusluk" suçlamalarıyla yargılandığı davada ikinci kez hâkim karşısına çıkan Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

06 Şubat 2021 Cumartesi 11:20A+A-

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmada mahkeme davayı, Osman Kavala hakkında devam eden Gezi Parkı davası ile birleştirdi.

Birleştirilen davanın ilk duruşması 21 Mayıs'ta görülecek.

Kavala ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlandı.

Savunmasında suçlamalara dayanak somut delillerin olmadığını belirten Kavala, bazı komplo teorileri ve suçlamaların birbirlerinin kanıtıymış gibi iç içe geçirilerek kendisi hakkında algı yaratıldığını söyledi.

Kavala, "Delil karartma şüphesiyle tahliye talebimin reddedilmesi makul değildir, bugüne kadar bulunamayan delillerin karartılacağı şüphesi sanaldır" dedi.

1193 gündür tutuklu

1193 gündür tutuklu bulunan Kavala, özgürlüğünden mahrum yaşadığı her günün kendisi için daha da önemli bir kayıp haline geldiğini ifade etti.

BBC'nin aktardığına göre, Kavala, "Olayları ve olguları nesnel biçimde değerlendiren tarafsız bir gözlemcinin, hiçbir dayanağı olmayan ve yasadaki tanımına aykırı biçimde kullanılan casusluk suçlamasının AİHM'in derhal tahliye edilmem yönündeki kararını boşa çıkartmak için kurgulanmış olduğunu anlayamaması olası değildir" diye konuştu.

Duruşmayı bağımsız milletvekili Ahmet Şık ile CHP'li milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu da takip etti. Ayrıca ABD, Almanya, Hollanda ve İsviçre konsolosluklarından da temsilciler duruşmaya katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT