1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ortaöğretimde Başörtüsüne Yeni Formül mü?
Ortaöğretimde Başörtüsüne Yeni Formül mü?

Ortaöğretimde Başörtüsüne Yeni Formül mü?

İlkokul 5. sınıftan itibaren başörtüsü takmak isteyen ancak resmi dayatmayla karşılaşanlar için böyle formül bulundu!

15 Şubat 2012 Çarşamba 11:52A+A-

12 yıla çıkacak zorunlu temel eğitimin dördüncü sınıftan sonra “açık öğretim” olarak da devam etmesi kararlaştırıldı. Buna göre; 5. sınıftan itibaren örgün eğitim dayatması olmayacak.

Yeni Akit'in haberine göre, 4+4+4 şeklinde orta okulların yeniden devreye girdiği üç kademeli, toplamda 12 yıla çıkartılması planlanan kesintili eğitimin ayrıntıları belirgin olmaya başladı. 12 yıla çıkacak kesintili eğitimin dördüncü sınıftan sonra “açık öğretim” olarak da devam etmesi kararlaştırıldı. Buna göre; 5. sınıftan itibaren örgün eğitim dayatması olmayacak. Açık ve sertifikasyona göre eğitim gerçekleştirilecek. Bu durumda hem açık öğretime hem de Kur’an Kurslarına aynı anda devam etme imkânı ile başlarını örtmek isteyenlere yeni alternatifler sunulmuş olacak.

Eski sisteme göre nispeten olumluluklar taşıyan bu düzenlemenin, yasağın şartsız ve sınırsız kaldırılması gerektiğini düşünenleri tatmin edici olmayacağı ise açık.

DÜZENLEMEYE İLİŞKİN İLK İŞARETLERİ BAŞBAKAN VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 yıla çıkacak zorunlu eğitimin, dördüncü sınıftan sonra açık öğretim olarak da devam edeceği konusunda, kendisini ziyarete gelen sivil toplum kuruluşlarına bilgiler verdi. Başbakan Erdoğan, eğitimde sağlanacak büyük kolaylığı ÖNDER heyetiyle görüşmesinde açıkladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan görüşmede gündeme gelen hususla ilgili Yeni Akit'e gelen bilgiler şöyle:

BAŞBAKAN’IN ORTAYA KOYDUĞU TEMEL STRATEJİ

Görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitimdeki 28 Şubat dayatmalarının tamamen ortadan kaldırılacağını vurgulayarak, kesintili zorunlu eğitimin 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için büyük gayret sarfedildiğini söylediği belirtildi.

Başbakan’ın açıklamalarına göre; kademeli eğitimde 4. sınıftan sonra örgün eğitim dayatılmayacak. Dördüncü sınıftan sonra açık ve sertifikasyona göre eğitim yapılacak. Bu uygulama ile eğitimin kalitesi artırılacak ve halkın değerleriyle eğitim arasında bir uçurumun oluşmasının önüne geçilecek.

KUR’AN KURSU VE BAŞÖRTÜSÜ KOLAYLIĞI

Ayrıca yeni sistemde, öğrenciler 4. sınıftan sonra kıyafet düzenlemeleri konusunda rahatlayacak. Başını örtmek isteyenler zorunlu eğitimlerini açık öğretimden sürdürebilecek.

Ancak okula örgün olarak devam etmek isteyenler için sorun bu şekliyle halen çözülmüş olmuyor. Bu nedenle yasağın tamamen kaldırılması gerektiğini düşünenler bu düzenlemeyi de yeterli görmüyor.

Başbakanlık Merkez Bina’da Perşembe günü yaklaşık yarım saat süren görüşmeye ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Önder eski Genel Başkanı Yusuf Ziya Sula ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Torun katılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum