1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KIRGİZİSTAN

  4. Orta Asya'nın En Büyük Câmîsi Bişkek'te İnşâ Ediliyor
Orta Asya'nın En Büyük Câmîsi Bişkek'te İnşâ Ediliyor

Orta Asya'nın En Büyük Câmîsi Bişkek'te İnşâ Ediliyor

Türkiye Diyanet Vakfı'nca Bişkek'te yaptırılan ve aynı anda 6 bin kişinin ibadet etmesine imkân veren câmî, Orta Asya’nın en büyük câmîsi olacak.

09 Temmuz 2015 Perşembe 08:08A+A-

Bişkek Câmîsi'ne ilişkin AA muhabirine bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Bişkek'te 35 dönümlük arazi üzerinde inşaata başladıklarını, kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

Orta Asya’nın En Büyük Câmîsi

Palakoğlu, minber, mihrap ve kürsü gibi malzemeleri Türkiye’den götürerek monte ettiklerini belirterek: "Bu güzel câmî Türkiye halkından Kırgızistan halkına güzel bir hediye olacaktır. İnanıyorum ki bugüne kadar Kırgızistan’a yapılan bütün yardımlar, bağışlar ve yatırımlar bir tarafa, bu câmî bittiğinde inşallah Kırgızistan'ın ve Orta Asya’nın en büyük camisi olacaktır. Camimiz Kırgızistan’ın manevî hayatına önemli katkılar sunacaktır." dedi.

Osmanlı Mimarîsiyle İnşâ Ediliyor

Câmînin Osmanlı mimarîsiyle yapıldığını kaydeden İsmail Palakoğlu, yapıma katkı sağlayan başta hayırseverler olmak üzere mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür etti.

İsmail Palakoğlu'nun verdiği bilgiye göre 2016'da açılması planlanan câmînin ince işçiliğini TDV iştiraki olan KOMAŞ AŞ yaptırıyor.

Aynı Anda 6 Bin-16 Bin Kişi Namaz Kılabilecek

Kapalı alan toplamı 7 bin 500 metrekare olan câmîde, aynı anda 6 bin kişi namaz kılabilecek. Bu sayı açık alanlarla birlikte 16 bine kadar çıkacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT