1. HABERLER

  2. HABER

  3. Orta Afrika'da Yeni Çatışmalar: En Az 37 Ölü
Orta Afrika'da Yeni Çatışmalar: En Az 37 Ölü

Orta Afrika'da Yeni Çatışmalar: En Az 37 Ölü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Dekoa şehrinde Hıristiyan çetelerin eski Seleka savaşçılarına saldırmaları üzerine çıkan çatışmalarda en az 37 kişi hayatını kaybetti.

12 Nisan 2014 Cumartesi 00:59A+A-

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında Çarşamba günü başlayan çatışmalarda, en az 37 kişinin öldüğü bildirildi. Bir Kızıl Haç yetkilisi çatışmaların ülkenin orta bölgesindeki Dekoa kasabasında yaşandığını söyledi.

Söz konusu kaynak, Hıristiyan anti-Balaka milislerinin eski Seleka savaşçılarının Dekoa'da bulundukları yerlere saldırarak, çatışmayı kışkırttığını belirtti.

Kaynak, "Şu ana kadar 37 ceset saydık ve 10'unu gömdük. Güvenlik zaafiyeti nedeniyle diğer cesetleri toplayamıyoruz" dedi.

Çatışmanın ardından Dekoa'da hala kargaşa hakim. Halkın bir bölümü çalılıklarda saklanırken, diğer bir bölümü Katolik kilisesine sığındı.

Eski Seleka direnişçilerinden Yusuf Adem, savaşçılarının kasabanın kontrolünü elinde bulundurduğunu aktardı. Xinhua'ya konuşan Adem, "Kamplarımızdayken bize saldıran anti-Balaka milislerine cevap verdik" diye konuştu.

Aynı gün kuzeydeki Bossangoa ve Bozoum-Bouar'a giden yol boyunca da benzer çatışmalar oldu. Dekoa ve Bozoum sınırı arasında güvenliği sağlamakla görevli olan Afrika Birliği barış misyonu, gerekli tüm bilgileri topladıktan sonra basına açıklama yapacaklarını duyurdu. 

(incanews)

HABERE YORUM KAT