1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Orta Afrika’da Hristiyan Çetelerin Barbarlığı!
Orta Afrika’da Hristiyan Çetelerin Barbarlığı!

Orta Afrika’da Hristiyan Çetelerin Barbarlığı!

Fransa'nın müdahalesinden sonra Müslümanlara yönelik katliamların had safhaya ulaştığı Orta Afrika'da, Hıristiyan çeteler bir camiyi daha yağmaladı.

21 Şubat 2014 Cuma 09:10A+A-

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanları tamamen yok etmeye yönelik soykırım saldırıları sürüyor. Fransa'nın askeri müdahalesinden sonra silahlandırılan Hıristiyan çeteciler, bir camiyi daha yağmaladı. Camideki Kuran-ı Kerimleri yırtarak yakan bararlar, yanmayan sayfaları ise yol kenarına fırlattı. Yakılan cami, başkent Bangui'den Kamerun'a giden yol üzerindeki Boili'deydi.

Fransız askerlerinin silahlandırdığı ve Hıristiyanlardan oluşan Anti-balaka grubunun vahşetinden kaçmak için Müslümanların kullandığı yolda bulunan Boili kasabasındaki cami yağmasında, Müslüman halk daha önce kasabadan ayrıldığı için can kaybı yaşanmadı. Yağma sonrası caminin çatısı tamamen yanarken, pencere ve kapılar da çalındı.

500 KİLOMETRELİK ÖLÜM YOLU

Boili'den yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Bossempele-Yalokele bölgeleri arasındaki yolda, tüm tehlikelere rağmen bazı Müslümanlar yırtılmış Kur'an-ı Kerim sayfalarını topladı. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan Müslümanlar, vahşetten kaçmak için yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki Bangui-Kamerun yolunu göze alıyor. Müslümanlar Kamerun ya da Çad'a kaçarken, Hıristiyanlar ise yoldaki kasabalara dönüyor ve Müslümanlara ait evleri, camileri yağmalıyor. Ne bulurlarsa çalıyorlar.

Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT