1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Orta Afrika Müslümanlardan Temizleniyor
Orta Afrika Müslümanlardan Temizleniyor

Orta Afrika Müslümanlardan Temizleniyor

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara karşı temizlik politikası sürdürüldüğünü, binlerce sivilin öldürülme tehlikesi yaşadığını belirtti.

07 Mart 2014 Cuma 02:24A+A-

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) olaylara ilişkin düzenlenen toplantı, ülkedeki Müslümanların yaşadığı büyük trajediyi gözler önüne serdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres, BMGK'da yaptığı sunumda, "OAC'nin özellikle batısındaki Müslümanlar ülkeden zorla çıkarılıyor. Binlerce sivil gözlerimizin önünde öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Geçen aralık başından bu yana gerçekleşen olayları Müslümanlara karşı "temizlik" olarak nitelendiren Guterres, "Aralık başından bu yana on binlerce Müslüman ülkeyi terk etti. OAC'de kalanlar ise ölüm tehdidi altında yaşıyor" diye konuştu.

Ülkedeki sivillerin korunması için daha fazla uluslararası güce ihtiyaç olduğunu vurgulayan Guterres, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un BM barışgücü oluşturulması fikrine destek verdi.

BM Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos ise OAC'de yerlerinden edilen kişi sayısının bir milyon civarında olduğunu, evlerinden kaçan kişilerden yaklaşık 650 binin ülke içinde bulunduğunu, 300 bin kişinin de komşu ülkelere sığındığını dile getirdi. 

Ülkedeki kurumların işlevlerini tamamen kaybettiğini kaydeden Amos, "Çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan halk tamamen uluslararası yardıma muhtaç durumda" dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT