1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Orhangazi Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti Atandı
Orhangazi Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti Atandı

Orhangazi Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti Atandı

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfında görevlendirilen kayyum heyeti, vakfa bağlı faaliyet gösteren Orhangazi Üniversitesi2ne yeni mütevelli heyeti atadı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 12:25A+A-

Bursa'da Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfında görevlendirilen kayyum heyeti tarafından vakfa bağlı faaliyet gösteren Orhangazi Üniversitesi'ne yeni mütevelli heyeti atandı.

Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararının ardından vakıf yönetimini devralan kayyumlar, Orhangazi Üniversitesi2ne atadığı yeni mütevelli heyetinin, bugün görevine başlayacağı öğrenildi.

Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen PDY soruşturması kapsamında, geçen cuma günü bünyesinde Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurdu bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atamıştı.

Soruşturma kapsamında, ocak ayında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı ve bu vakfa ait üniversite ile iki adreste arama yapılmış, bazı belgelere el konulmuştu. A.K'nin başkanlığını yürüttüğü vakıf aracılığıyla "Öğrencileri okutuyoruz" denilerek vatandaşlardan "yardım" adı altında arsa, para, çek ve senet alındığı, çek ve senet verenlerin ödememesi durumunda mallarına icra yoluyla el konulduğu, kayıt dışı toplanan paranın Paralel Yapı'ya aktarıldığı öne sürülmüştü. 

Vakfın eski başkanı H.C'nin, "yardım" adı altında toplanan kayıt dışı parayı fabrikasındaki "gizli oda"da sakladığı öne sürülmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT