1. HABERLER

  2. HABER

  3. Org. Bilgin Balanlı'dan Bilvanis İtirafı
Org. Bilgin Balanlıdan Bilvanis İtirafı

Org. Bilgin Balanlı'dan Bilvanis İtirafı

Balyoz davasının tutuklu sanığı YAŞ üyesi Org. Bilgin Balanlı, Bilvanis çiftliği üzerinde keşif uçuşu yapıldığını kabul etti.

26 Kasım 2011 Cumartesi 11:15A+A-

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Orgeneral Bilgin Balanlı, Bilvanis Çiftliği'ne 2003'ten 2006 Haziran ayına kadar keşif uçuşlarının yapıldığını itiraf etti. Kendi görev süresi içerisinde uçuşların yapılmadığını söyleyen Balanlı, "Bilvanis'e yönelik istihbarat çalışmalarından tüm devlet birimleri haberdardı" dedi

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 184'ü tutuklu 224 sanıklı davanın 51. duruşması dün yapıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de gerçekleşen duruşmada Balanlı, iddianamede 'Bilgin Balanlı adına imzaya açılmış Nisan 2007 tarihli bir belgede, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğraflarının incelenmesi ve emir verildiğinde havadan yere taarruzlar icra etmek üzere ayrıntılı hedef analiz çalışması yapılacağının bildirildiği...' ifadeleriyle ilgili olarak "Bilgin Balanlı adına imzaya açılmış Nisan 2007 tarihli sözde dijital veriyle ilgili olarak yapılan incelemede, Hava Kuvvetleri'nin hiçbir biriminde izine ve kaydına rastlanmamıştır. Bilvanis Çiftliği ilk defa, 04 Nisan 2003'te Eskişehir İl Valisi başkanlığında toplanan il emniyet komisyon toplantısında MİT Bölge Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığına bağlı İl Jandarma Komutanlığı tarafından gündeme getirilmiştir" dedi. 2003'ten 2006 Haziran ayına kadar Bilvanis üzerinde keşif uçuşları yapıldığını itiraf edene Balanlı, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Görüldüğü gibi, devletin diğer istihbarat kurumu (Örn. MİT vb.) başından itibaren buradaki faaliyetlerin izlenmesi için kullanılmıştır.

1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı ise bu kurumlara yardımcı olmak üzere keşif sonuçlarını bu birimlere aktarmıştır. Benim 1. Hava Kuvveti Komutanı olarak görev yaptığım Ağustos 2006-Ağustos 2009 tarihleri arasında herhangi bir keşif uçuşu yapılmamıştır. 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın Bilvanis Çiftliği ile ilgili istihbarat faaliyeti ise MGK toplantısında konunun gündeme getirilmesini takiben, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın emri ile başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT