1. HABERLER

  2. HABER

  3. Orban: Sınırı Geçen Göçmenler Tutuklanacak
Orban: Sınırı Geçen Göçmenler Tutuklanacak

Orban: Sınırı Geçen Göçmenler Tutuklanacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’ya iltica etmek için sınırı geçen “yasa dışı göçmenlerin” gelecek haftadan itibaren tutuklanacaklarını söyledi.

11 Eylül 2015 Cuma 15:38A+A-

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’ya iltica etmek için sınırı geçen “göçmenlerin” gelecek haftadan itibaren gözaltına alınacaklarını söyledi.

"Göçmenler son birkaç günde Macar yetkililere karşı geldi, tren garlarını işgâl etti ve kayıt olmamak için direndi" diyen Orban, "Yasa dışı göçmenlerin isyanıyla karşı karşıya olduğumuz göz önüne alındığında, polisimiz güç kullanmadan görevini olağanüstü biçimde yerine getirmiştir" diye konuştu.

Macar hükümeti, 15 Eylül'den itibaren çıkacak yeni göçmen karşıtı yasalarla sığınmacıların Sırbistan sınırından geçişine kesinlikle izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

Orban, daha önce de "Türkiye gibi ülkelere AB fonundan para yardımı yapılarak göçmenlerin bu ülkelerde tutulmasını" teklif etmişti. Sağcı lider, Avrupa'nın kendi sınırlarını mültecilere karşı koruması gerektiğini de savunurken, gelenlerin statüsünün 'göçmen' olduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT