1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Onurlu Kızların Avukatı da Gözaltına Alındı
Onurlu Kızların Avukatı da Gözaltına Alındı

Onurlu Kızların Avukatı da Gözaltına Alındı

Mısır güvenlik güçleri, 'Sabah 7 Hareketi'ne mensup genç kızların davasını takip eden savunma heyeti başkanı Avukat Ahmed el-Hamravi'yi gözaltına aldı.

02 Aralık 2013 Pazartesi 13:57A+A-

Hürriyet ve Adalet Partisi'nden (HAP) yapılan açıklamada, her sabah okula gitmeden önce saat 7'de bir araya gelip darbe karşıtı gösteri yapan ve 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılan "Sabah 7 Hareketi"ne mensup genç kızların avukatı Hamravi'nin evine emniyet güçleri tarafından baskın düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alınan Hamravi'nin, sorgulanmak üzere İskenderiye'deki emniyet müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi.

Mısır makamlarından konu hakkında henüz açıklama yapılmadı.

"Sabah 7 Hareketi" üyesi 14 genç kız hakkında geçen Çarşamba verilen hapis cezasına karşı açılan temyiz davasının ilk duruşmasının önümüzdeki Cumartesi yapılması bekleniyor.

Mısır'ın İskenderiye kentinde, her sabah saat 07.00'de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim'de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece, ''terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak'' suçlamasıyla, 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18'den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT