1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Online PTT Sistemi Çöktü
Online PTT Sistemi Çöktü

Online PTT Sistemi Çöktü

Ücretsiz maske dağıtımı kararının ardından, siparişlerin verileceği online PTT sistemi yoğun talebi kaldıramadı.

06 Nisan 2020 Pazartesi 10:21A+A-

20-65 yaş aralığındaki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı kararının ardından, siparişlerin verileceği online PTT sistemi yoğun talebi kaldıramadı, siparişler e-Devlet'e kaydırıldı.

Maske sipariş etmek isteyen kişiler, maske.epttavm.com adresine girdiğinde "Ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz" açıklaması ile karşılaştı.

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından devlet 20-65 yaş aralığındaki kişilere her hafta 5'li birer paket maske dağıtma kararı almıştı.

PTT AŞ'den dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlar, kendileri ve aile bireyleri için ücretsiz maske temin edebilecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ePttAVM.com üzerinden 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz sağlanan maskelerin, kargo gönderimleri PTT Kargo ile ücretsiz yapılacak.

Maske temini için https://maske.epttavm.com adresindeki formu doldurmak yeterli olacak.

Vatandaşların her hafta 5 adet maske alma hakkı bulunurken, ücretsiz maske temini, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşları kapsamayacak.

 

HABERE YORUM KAT