1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Onların 28 Şubat'ı Cezaevlerinde Devam Ediyor
Onların 28 Şubat'ı Cezaevlerinde Devam Ediyor

Onların 28 Şubat'ı Cezaevlerinde Devam Ediyor

Ramazan Çelikal, 19. yılına girmekte olan 28 Şubat darbesi vesilesiyle halen de cezaevlerinde tutulan Müslüman mahpusların durumuna dikkat çekiyor.

25 Şubat 2016 Perşembe 13:35A+A-

KRALIN RÜYA GÖRMESİNİ BEKLEMEK

RAMAZAN ÇELİKAL / HAKSÖZ-HABER

Ne zaman sohbetlerimizde “Emr-i Bil Maruf” bahsi açılırsa aklıma bu sorumluluğumuzu neden hep dürtülerle yapmaya çalıştığımız gelir. Oysaki Allah'a ve ahiret gününe iman eden biri bu sorumluluğu hayatının sıradan bir alışkanlığı/özelliği haline getirmesi gerekiyor. Yani ilahi mesajla buluşan biri çevresinde ateşe doğru giden hiç kimseyi ıskalamadan selam yurduna daveti en önemli işi bilmeli ve bu konudaki hassasiyeti en üst düzeyde olmalıdır.

Peki, bunu niye söylüyorum? Yine bir 28 Şubat arifesindeyiz ve kardeşlerimizin cezaevlerine tıkıldığı o karanlık yılların yıldönümü ve yine biz yıldönümü vesilesiyle tekrar hatırlama ihtiyacı duyduk bu kardeşlerimizi. Sadece bu tarihlerde mi hatırlamalıyız?

Doksanlı yılların başlarından itibaren bir korku filmini andıran ve 28 Şubat süresince devam eden kardeşlerimizin cezaevi süreci başlayalı yirmi yılı aştı ve kimseden hala ses seda yok. Hayatlarının baharında tanıştılar soğuk dört duvarlarla.

Yargı mensupları arasında İslam düşmanlığının prim yaptığı bir dönemde gözlerini kırpmadan en üst perdeden mahkûmiyetlerin savrulduğu ve dört duvar arasında ömürlerini tüketen gencecik filizler...

YAZININ DEVAMI >>>