1. HABERLER

  2. HABER

  3. ÖNDER'in kurucusu Mehmet Yahya Kutluoğlu vefat etti
ÖNDER'in kurucusu Mehmet Yahya Kutluoğlu vefat etti

ÖNDER'in kurucusu Mehmet Yahya Kutluoğlu vefat etti

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin kurucusu ve ilk başkanı yazar Mehmet Yahya Kutluoğlu 93 yaşında vefat etti.

04 Mart 2021 Perşembe 16:34A+A-

Uzun bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıkları nedeniyle evinde tedavi gören Kutluoğlu, sabah saatlerinde vefat etti.

ÖNDER'den yapılan açıklamada, "ÖNDER'in kurucusu ve ilk başkanı değerli büyüğümüz Yahya Kutluoğlu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun inşallah." denildi.

Defnedildi

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İmam Hatip Lisesinden öğretmeni olan Kutluoğlu için Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Kutluoğlu'nun cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mehmet Yahya Kutluoğlu'nun öz geçmişi

ÖNDER'in kurucusu ve ilk başkanı Mehmet Yahya Kutluoğlu, 1928 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesi Taşçılar Köyü'nde doğdu.

Hafızlığını ve Arapçayı babasından okuduktan sonra ilkokulu köyünde bitiren Kutluoğlu, 1958 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden, 1965 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu.

Kutluoğlu, 5 yıl imam hatiplik, 2 yıl merkez vaizliği, 11 yıl İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, 2 yıl Din Eğitimi Genel Müdürlüğünde personel şubesi müdür yardımcılığı yaptı.

1979 yılında Fatih Müftülüğüne vekaleten tayin edilen Kutluoğlu, 6 yıl yurt dışında görev yaptıktan sonra 1985 yılında İsmailağa Kur'an Kursu Müdürlüğü'ne atandı.

 

HABERE YORUM KAT