1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Öncü Nesil Derneğinden Adana'daki Nusra Operasyonu Açıklaması
Öncü Nesil Derneğinden Adana'daki Nusra Operasyonu Açıklaması

Öncü Nesil Derneğinden Adana'daki Nusra Operasyonu Açıklaması

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, mültecilere yönelik insani yardım çalışmalarında bulunan çok sayıda Müslümanın evine dün şafak vakti baskın yaptı.

15 Nisan 2016 Cuma 11:41A+A-

Gözaltına alınanların bazıları Adana’da ilmi faaliyet gösteren Siraç Vakfı gibi derneklerden olmakla beraber, Türkmen Dağına gönderdiği yardım tırları ile gündeme gelen Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’ne baskın düzenlendi. İnsani Yardım Derneği’nin Adana temsilcisi ile beraber 3 dernek çalışanı da gözaltına alındı. Adana’da birbirinden bağımsız dernekleri ve kişileri aynı operasyonda tutuklayan Adana Emniyeti’nin bu operasyonu akıllara 28 Şubat günlerini getirdi.

Gözaltı süresi ortalama 4 gün iken 1 gün gibi kısa sürede mahkemeye çıkartılan Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nin temsilcisine ve 3 çalışanına mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarıldı ve Adana F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

Adana Emniyet’inin yayınladığı “sözde” suç unsuru olan ev baskınında ele geçirilen malzemeler ise operasyonun 28 Şubat zamanını aratmadığını gösterdi. Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nden ve aranan üyelerinin evlerinden “suç unsuru” olarak bilgisayarlar ve yasal dini kitaplar alındı. Dahası İslami hediyelik eşya olarak satılan 3 adet yeşil tevhid yazılı şapka ve hediyelik İslami tshirtler de suç unsuru olarak görülüp Emniyet tarafından el konuldu.

Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği Merkezi bu gelişme üzerine açıklama yayınladı:

* * *

Adana Temsilciliğimize Yapılan Baskın ile Alakalı Yazılı Basın Açıklamamız:

Dün 13.04.2016 çarşamba günü Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği / Adana Temsilciliğimize TEM (Terörle Mücadele Ekipleri) tarafından operasyon düzenlenmiştir.

Adana Temsilcimiz olan kardeşimiz ve üç dernek yetkilisi kardeşimiz gözaltına alınmışlardır.

Ne hikmetse bir günlük gözaltı sonrasında, hemen apar topar mahkemeye çıkartılan kardeşlerimiz tutuklanarak ve cezaevine gönderilmişlerdir.

Soruyoruz: Bu operasyonlar neyin habercisidir?

Emniyette “paralelci”ler koltuk tutmaya devam mı etmektedirler? Yoksa bu operasyonlar birilerine, sivil toplum yapılanmalarının peşkeş çekildiğinin göstergesi midir?

MLKP tarafından bombalanan, PKK tarafından her daim tehdit edilen ve Rusya tarafından direk olarak hedef gösterilen derneğimiz şimdi de emniyetin baskınlarına hedef olmuştur. Bu haksız ve ısmarlama olduğunu düşündüğümüz baskınların nereye varacağı da muammadır…

Halkın olan, halktan olan, ümmet sevdasını benliğine nakış nakış işlemiş dernek çizgimiz, bütün kamuoyunun ve kıymetli Müslümanların malumudur.

En hassas dönemlerde, en kritik süreçlerde bile dernek olarak elimizden geldiği kadar hassas davranmaya gayret ettik.

Ve hiçbir süreçte kimsenin siyasi oyunlarına alet olmadık, kimsenin fitne kazanının başında da durmadık. Kuruluşumuzdan bu yana fitneye malzeme arayanlara malzeme vermedik. Vermeyeceğiz de!

Dışarıda bölücüler ve içeri de uzantıları meydanlarda alenen meydan okurken, bomba patlatanlar elini kolunu sallayarak gezerken, Batı’ya beyat etmiş basın-yayın kuruluşları dilediği şeyi istedikleri açıklıkta söylerken ve hatta bununla da kalmayıp avazları çıktığınca tüm bürokrasiye küfür ederken soruyoruz Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nin neyi hoşunuza gitmedi?

Milletin mahreminin duş alırken ki görüntülerini çekip ve bunları gizlice paylaşarak görüntülerin kopyalarını bütün Batı liderlerine gönderen ve insanları pornografik bir üslupla belden aşağı bir yöntemle vurmaya çalışan Fetö’cüler halen koltuklarını korumakta, bununla birlikte Avrupa ve Amerika ile sinsi anlaşma ve tuzaklarına devam etmektedirler. İşte bunların uzantıları tırların önünü kesip Türkmen kardeşlerine gidecek yardımı engellemeye çalışan zihniyet serbest ve hürken Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği’nin imanlı gönüllülerine baskınlar düzenlenmekte devamının geleceği ile ilgili tehditler savrulmaktadır.

Bizi tanımayanlar bilsin ki duruşumuz nettir. Bu duruş haktan yana ve hakkın yanında bir duruştur. Bu duruş ancak ve ancak zalimleri öfkelendirecek mazlumlara umut olacak bir duruştur. Bu duruş daima mazlumun yanında maddi manevi destekçi olmayı sürdüren, Allah ve Resulüne tabii olmuş, ümmetini ve halkını dert edinmiş, Allah’tan ve Resulünden başkasına boyun eğmeyen ve eğmeyecek bir kararlılığın eseridir.

Yüce Allah’ın müminlere vadi haktır ki bugün üçsek, yarın yüzler olacağız. Allah’ın dilemesi müstesna hayırda öncü olanların önünde hiçbir kötülük duramayacaktır. Hissiyatımız ve hassasiyetimiz halkımızın hissiyatı ve hassasiyetidir.

O haseple bizler Öncü Nesil olarak;

Bildiğiniz üzere yetimler, dullar, muhacirler ve ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsun çare olmak adına gayret içerisindeyiz ki buna azimle devam edeceğiz. Bütün kardeşlerimiz üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılıp bütün şubelerimize baskınlar yapılsa da bizler hiçbir kanunsuzluğa boyun eğmeyip izzet ve şerefimizle olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şükürler olsun ki utanacak olan biz değiliz. Ham dolsun ki alnı ak olan bizleriz. Mazlum olmak zalim olmaktan iyidir. Mazlumların yanında durmaktan ve mazlum olmaktan asla gocunmadık. Korkumuz zalimlerin zulmüne boyun eğmekten başkası olmadı. Ve yine Hamd olsun Mahkeme-i Kübra da alacaklı olan bizleriz.

Onların bir hesabı var Allah’ın da bir hesabı var… Ki O hesap şaşmaz…

Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği

***

Konuyla ilgili Haksöz-Haber'in açıklama ve değerlendirmesi>>>

HABERE YORUM KAT