1. HABERLER

  2. HABER

  3. Önce Polis İlan Etmişlerdi; Şimdi…
Önce Polis İlan Etmişlerdi; Şimdi…

Önce Polis İlan Etmişlerdi; Şimdi…

Taksim Gezi Parkının silahlı eylemcisini önce polis ilan ettiler şimdi de özgürlük istiyorlar.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 13:54A+A-

Gezi Parkı eylemlerinde polisi taşlarken çekilen görüntüsüyle gündem olan ve polis olduğu söylenen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu için örgüt üyeleri şimdi sokaklara özgürlük isteyen afişler asıyor.

Ferhat Esnek'in haberi:

Taksim Gezi Parkı olaylarında akıllarda kalan karelerden biri de belinde silah olduğu söylenen kişinin polisle çatışmaya girmesi olmuştu.

Başta HalkTV, Ulusal Kanal ve OdaTV gibi Gezi Parkı eylemlerinde yalan bilgilerle her türlü kışkırtmayı yapan ve  provokasyon hedefleyen medya bu kişiyi polis ilan edecek kadar ileri gitti.

Halk TV bu fotoğrafı “Taksim'de polis tiyatrosu” alt yazıyla vererek aslında bu kişinin polis olduğunu ima etmişti.

Ancak kısa sürede yakalanan kişinin SDP MYK üyesi olan Ulaş Bayraktaroğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Hatta Gezi Parkı eylemcileri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun "Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı. O SDP'li bir eylemci. Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi. Polis diyenlere duyuruyorum, bilginize..." sözlerini de alaya almışlardı.

Gözaltı kararından sonra içeri atılan Ulaş Bayraktaroğlu için marjinal gruplar şimdiler de İstanbul'un merkezi noktalarına astıkları afişlerle, polis ilan ettikleri örgüt üyesine 'özgürlük' istiyor.

ÜNLÜ YAZAR VE İSİMLER BİLE SOSYAL MEDYADA BU FOTOĞRAFI KULLANMIŞLARDI

Facebook ve Twitter'da bu iki fotoğrafı kullananlar arasında ünlü sanatçı ve yazarlar bile olmuştu. 

ulas-bayraktaroglu_sdp_geziparki.jpg

HABER 7

 

HABERE YORUM KAT