1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Önce Cihad Nedir Onu Bilmeleri Lazım"
"Önce Cihad Nedir Onu Bilmeleri Lazım"

"Önce Cihad Nedir Onu Bilmeleri Lazım"

Erdoğan, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel saldırganıyla ilgili Hollanda'dan gelen "Cihatçı olduğu söylenmedi" eleştirisine "Bunlar cihatçı mıdır, savaşçı mıdır, yabancı savaşçı mıdır... Belçika ve Hollanda henüz bunu anlaşmış değiller" yanıtını verdi

31 Mart 2016 Perşembe 13:18A+A-

Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN'den Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Avrupa ülkelerinin 'terörle mücadelede ihmallerinin olduğunu' söyleyen Erdoğan, DHKP-C'li Fehriye Erdal'ın Belçika'da serbest dolaşmasına atıfta bulundu. Erdoğan, “Batılı ülkeler bizi yalnız bıraktı. İstihbarat paylaşımı konusunda beklentilerimiz karşılanmadı” dedi. Türkiye’nin IŞİD’le mücadele konusunda 'kararlı' olduğunun altını çizen Erdoğan, aynı kararlılığı Batı ülkelerinden de beklediklerini kaydetti.

Erdoğan, çok sayıda 'cihatçının' Avrupa'dan Suriye'ye savaşmaya gittiğini belirtti. Amanpour Erdoğan'a, Türkiye'nin Hollanda'ya sınırdışı ettiği Brüksel saldırganıyla ilgili "Hollanda hükümeti saldırganın cihatçı olduğunu belirtmediğini söylüyor, buna ne diyorsunuz" sorusunu yöneltti. "Belçika'nın ve Hollanda'nın cihadi bir eylem olup olmadığı noktasında öncelikle cihad nedir bunu bilmesi lazım" diyen Erdoğan, "Bunlar savaşçı mıdır, yabancı savaşçı mıdır... Belçika ve Hollanda henüz bunu bile anlamış değil" yanıtını verdi. 

Biden'la görüşecek

Erdoğan Washington temasları kapsamında bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşecek. Ayrıca, ABD Başkanı Obama tarafından Beyaz Saray'da devlet ve hükümet başkanları onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

Kaynak: CNN

HABERE YORUM KAT

1 Yorum