1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Olumlu Yaklaşımı İstismar Ettiler'
'Olumlu Yaklaşımı İstismar Ettiler'

'Olumlu Yaklaşımı İstismar Ettiler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK'yı da kapsayan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. İsim vermeden PKK'yı sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, "Bölücü terör örgütü attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi maalesef bunun istismarını yaptı" dedi.

24 Temmuz 2015 Cuma 15:47A+A-

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK ve DHKP-C'ye dönük eş zamanlı operasyonları değerlendirdi. Hedefinde, "Attığımız olumlu adımları istismar ediyorlar" dediği PKK vardı.

"Çözüm süreciyle taçlandırmak istediğimiz anlamlı yaklaşım istismar edilmek suretiyle hiçbir zaman bölücü terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi maalesef bunun istismarını yaparak ülkemizdeki demokratik yaklaşımı temel insan hak ve özgürlük noktasındaki olumlu yaklaşımımızı her zaman istismarla karşıladı. 6-7 Ekim süreci bizler için bir üzüntü süreci oldu. Yol kesme gibi olumsuz gelişmeler oldu. Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşlarımız kendi demokratik haklarını dahi kullanamayarak devamlı tehditlerle karşı karşıya kaldılar. Artık bu iş tamamiyle çığırından çıkmış durumdaydı."

"Türkiye hassasiyetini koruyor"

"Kuzey Suriye’deki gelişmeler, oradaki yapılanalar Türkiye’nin çok daha farklı bir adım atmasını gerekli kılıyordu. Son haftalarda gerek hükümetimizin attığı adımlar birlikte yaptığımız çalışmalarla bu adımı çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koydu."

"Önemli bir başlangıç noktası ve devam edecek"

"Eş zamanlı olarak ülkemizin 16 vilayetinde 300’e yakın noktada operasyonlarla bir süreç başladı. Çok sayıda zanlı gözaltında. Bunlarla ilgili bir süreç başladığı gibi bu sadece bu geceye dönük bir operasyon değildir ve bundan sonra da kararlı bir şekilde devam edecek. Hedefler belli. Bölücü terör örgütü PKK, DHKP-C ve diğer örgütler... Adları şöyle veya böyle hepsi terör örgütü ve devletimiz atılması gereken adımları atacaktır. Bu bir kararlılıktır. Devletimizin olduğu yerde farklı bir devlet yapılanmasına müsaade etmeyiz. Paralel olur vs hiç fark etmiyor. Bunların hepsi milli güvenliğimizi tehdit eden adımlardır. Nerden gelirse gelsin devletimiz gereken adımları atacaktır. Bu gece de bunun çok önemli bir başlangıç noktası oldu ve devam edecek."

"Yürütemezsiniz, gereği neyse yapacaksınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul'da yüzü maskeli ve silahlı bazı grupların eylem yapmasına tepkisi ise sert oldu. "Bizim de güvenlik noktasında zafiyetimiz var demektir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Tabii ki bedel ödüyoruz ama bedelini terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyecek. Medya da birlik ve berberlik içinde, örgütleri arkasına alanlara destek olanlardan değil de, bunlara karşı yürütülen sürece gerekli destek verilerse her şey daha farklı olacaktır. Kalkıp vatandaşımızı sokağa davet edenleri düşünün. Bunlar Türkiye’nin maalesef ayrımcılığa dönük atılmış adımlardır. Bunlara fırsat vermedik ve vermeyeceğiz. Herkes demokratik hakkını yasalar içinde kullanabilir. İç güvenlik yasası çıkarıldı. Ellerinde silahla yüzleri kapalı bir şekilde İstanbul’da yürüyenler yürüyebiliyorsa bizim de güvenlik noktasında zafiyetimiz var demektir.  İlgili birimlere ‘Yürütemezsiniz’ dedim. ‘Gereği neyse yapacaksınız’ dedim. Kararlar alındı ve bu geceden itibaren de uygulamaya alındı."

"Koalisyon olur veya olmaz"

Erdoğan koalisyon görüşmeleriyle ilgili ise, "Koalisyon olur veya olmaz… Olursa iş bitmiş demektir ve iş başlar. Nihai karar verecek olan da milli iradedir. Süratle milli iradeye gidilir ve o istikamette adım atılır. Bu da bizim 90 günümüzü alır ve bu sürede de ülkemiz hükümetsiz kalmaz. Bu da geçici bir hükümettir. Anayasa’da da hepsi bellidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT