1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Ölüm karşısında sürekli yaşanılacağı vehmine kapılmamalıyız"
"Ölüm karşısında sürekli yaşanılacağı vehmine kapılmamalıyız"

"Ölüm karşısında sürekli yaşanılacağı vehmine kapılmamalıyız"

Halis Aydemir, afetlerin birer rahmet olabileceğini aktararak ölümün iyiler için hoş bir ayrılık olduğunu söyledi.

14 Şubat 2023 Salı 18:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde afet mefhumu üzerine bir söyleşi veren Prof. Dr. Halis Aydemir, ölümün iyiler ve kötüler için ortak bir son olduğunu fakat iyiler için rahmet olan musibetlerin kötüler için helak olabileceğini söyledi.

Afetlerin Müminler için birer rahmet, ölümün herkes için kaçınılmaz bir son olduğunu belirten Aydemir musibetlere karşı tedbir almanın ise Allah'ın emri olduğunu söyledi.

Hz. Peygamber'in bir hadisinden hareketle ölüm ya da afetlerin küffar için bir helak Müminler içinse rahmet olduğunu söyleyen Aydemir, tekil ya da toplumsam herhangi bir tehlikeye her an yakalanılabileceğini belirtti.

Ölümün ceza olarak görüldüğü takdirde tüm yaratılmışların cezalandırıldığını kabul etmek gerektiğini anlatan Aydemir, ölümün hem iyilerin hem de kötülerin sonu olduğunun altını çizdi.

Bir afette hayatını kaybeden Müminlerin şehitlerden kabul edildiğini de aktaran Aydemir, ölümün beklenmedik olmadığını açıklayarak, hayata kapılıp hep yaşanılacağı vehmine kapılamamak gerektiğini vurguladı.

Müslümanın sıkıntılar karşısında sabredeceğini olumlu durumlarda ise şükredeceğini belirten Aydemir iyilerin ölümünün hoş bir ayrılık olduğunu söyledi.

Gökten, denizden ya da yerden gelen birçok afet türü olduğunu ifade eden Aydemir, bu afetlerin şehirleri bile harap edebileceğini hatırlatarak, bir yaprağın bile izinsiz düşmeyeceğini ve yaşanan gelişmelerin tamamının Allah'ın izni ile olduğunu söyledi.

Allah'ın insanların gerçeği görmesini istediğini ifade eden Aydemir, bir süre yaşanılan bu hayattan bir şekilde ayrılanacağını vurguladı.

"İlla ki ölebileceğimizi bilerek yaşama başlıyoruz, Mümin olsak da olmasak da bu gerçeği satın alarak yaşıyoruz." diyen Aydemir, tedbir almanın Allah'ın takdirine karşı bir direnç olmadığını aksine Allah'ın tedbiri emrettiği söyledi.

Tedbirlerin tabi ki yüzde yüz garanti sağlamadığını vurgulayan Aydemir, garanti edilemeyen yüzdelik kısımda Allah'ın iradesinin saklı olduğunu anlattı.

Giyinmenin bile soğuğa karşı bir tedbir olduğunu hatırlatan Aydemir, tedbir almamanın günahkarlık olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum