1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ölen ve Ölmekte Olan Çocukların Videosu (VİDEO)
Ölen ve Ölmekte Olan Çocukların Videosu (VİDEO)

Ölen ve Ölmekte Olan Çocukların Videosu (VİDEO)

Yerel Koordinasyon Komiteleri 20 Aralık Cuma günü katledilenlerin sayısını 117 olarak verdi. Ölenlerin 9’u çocuk.

21 Aralık 2012 Cuma 12:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri, 20.12.2012 tarihinde Suriye genelinde 117 kişinin katledildiğini açıkladı. Komite, ölenlerin 9’unun çocuk olduğunu duyurdu.

Açıklamaya göre katledilenlerin 42’si Şam ve civar semtlerinde, 23’ü son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı Dera’da, 18’i Hama’da, 7’si el-Hule semtinde olmak üzere 10’u Humus’ta, 5’er kişi de İdlip ve Deyr ez-Zor’da katledildi.

Humus’a bağlı el-Hule’de katledilen ve yaralanan çocukların görüntüsü işte böyle yansıdı:

Cobar’dan yansıyan görüntüsü ise böyle:

Zafer Senin Kapında Yazılı Ey Halep

Bugün Suriye genelinde yapılacak Cuma eylemlerine “Zafer Senin Kapında Yazılı Ey Halep Cuması” adı verildiği öğrenildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin, Lübnan sınırına yakın askeri bölgenin kontrolünü ele geçirdiklerini ve iki ordu arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Yermuk Kampındaki Son Durum

Şam Haber Ağı (SNN) muhabiri Yusuf Ebu Şeref ise ÖSO birliklerinin sabahın erken saatlerinde kent merkezindeki Suriye İstihbarat binasına saldırdığını ve bölgeden yoğun silah seslerinin geldiğini söyledi.

Filistinlilerin yoğun olarak yaşandığı Yermuk mülteci kampında Esed karşıtı büyük katılımlı gösterilerin gerçekleştiğine işaret eden Ebu Şeref, kampta durumun sakinleşmeye başladığını ve halkın yavaş yavaş evlerine dönmeye başladığını dile getirdi.

Yermuk kampında elektrik ve iletişimin kesik olduğundan bahseden Ebu Şeref, Yermuk kampı dahil olmak üzere birçok çevre mahalleden halkın temel gıda maddelerine ulaşmakta sıkıntı çektiğini ifade etti.

Suriye ordusu ile ÖSO birliklerinin kampı anlaşmalı olarak terk ettiğine dikkati çeken Ebu Şeref, "Hafta içerisinde kampın kontrolünü sağlayan ÖSO birlikleri tamamıyla bölgeden çıktı. Şimdi halktan başlarına roketlerin düşmesinden korktuğu için evlerin bodrum katlarında kalanlar var" diye konuştu. 

MISIR’IN SURİYE ŞEHİDİ

u arada Esed çeteleriyle savaşmak için Suriye’ye giden Mısırlı Huzeyfe Abdulbasit’in dün Suriye’de şehit olduğu bildirildi:

huzeyfe-abdulbasit_misirli-egypt-suriye-sehidi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum