1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öldürülen Siyahi Gencin Babasından Sükûnet Çağrısı
Öldürülen Siyahi Gencin Babasından Sükûnet Çağrısı

Öldürülen Siyahi Gencin Babasından Sükûnet Çağrısı

ABD'de polis tarafından öldürülen siyahi genç Michael Brown'ın babası, St. Louis'de geleneksel olarak düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada sükunet çağrısında bulundu.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 09:59A+A-

ABD'nin Missouri Eyaleti'nin St. Louis şehrinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve daha çok siyahilerin katıldığı festivale,  9 Ağutos'ta polis tarafından öldürülen Michael Brown'ın babası da katılarak bir konuşma yaptı.

Günlerdir protesto yürüyüşleri düzenleyen siyahileri sessizliğe davet ederek, sükunet çağrısı yapan Baba Michael Brown, festivale gelen kalabalığa hitaben, ''Sizden bugünü sessizlik günü ilan etmenizi istiyorum.'' dedi.

Ünlü insan hakları savunucusu Rahip Al Sharpton'ın da, baba Michael Brown'a destek vermek için kürsüye birlikte çıktıkları gözlendi. Brown'ın kürsüye çıkmadan önce bir ara gazetecilere yüzünü göstermemek için havlu ile kapatması dikkat çekti.

Kürsüde çok kısa bir konuşma yapan Brown, ''Oğlum huzur içinde yatarken cenazesinde tek istediğim barış'' diyerek mikrofonu Rahip Al Sharpon'a verdi. 

2 yıl önce yine ABD'nin başka bir eyaleti olan Florida'da, bir gece bekçisi tarafından öldürülen siyahi genç Traywon Martin'in babası Tracy Martin de festival etkinliğinde hazır bulunarak konuşma yaptı. 

Aynı şekilde, eylemci ve protestoculara eylemlerinde şiddetten kaçınmalarını gerektiğine vurgu yapan Tracy Martin ''Herkes çocuklarını iyi bir şekilde eğittiğinden emin olmalı. Başkalarının çocuklarımızı öldürmelerine, onları eğitimsiz bırakarak sebep vermemeliyiz'' diye konuştu.

Diğer yandan bugünkü cenaze törenine binlerce kişinin katılması beklenirken, 3 kişilik bir ekibin de Beyaz Saray'ı temsilen katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT