1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ölçüsüz ve Aptalca Bir Eylem Daha!
Ölçüsüz ve Aptalca Bir Eylem Daha!

Ölçüsüz ve Aptalca Bir Eylem Daha!

Brüksel’de Yahudi Müzesini hedef alan eylem Avrupa’da Suriye’ye savaşmaya giden “cihadist tehdidi” algısını büyüttü!

05 Haziran 2014 Perşembe 21:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mehdi Nemmuş Cezayir kökenli bir Fransız vatandaşı. Brüksel’de 24 Mayıs günü Yahudi Müzesine bir saldırı düzenlemekten tutuklu. Irak Şam İslam Devleti adlı karanlık örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen eylemcinin saldırısında bir İsrailli turist çift, bir Fransız ve bir Belçika vatandaşı toplam 4 kişi can verdi.

Nemmuş bilahare Brüksel’den Marsilya’ya giderken Fransız polisince sınırda yakalandı ve tutuklandı. Eylemde kullandığı iddia edilen silahların üzerinde yakalandığı söylenmesine rağmen saldırıyı kendisinin düzenlediğini kabul etmiyor.

Yaklaşık 5 yıl Fransız hapishanelerinde silahlı soygun suçundan tutuklu kalan Nemmuş’un cezaevinde İslam’a yöneldiği ve tahliye olunca da savaşmak için Suriye’ye gittiği ve uzun bir süredir Fransız istihbaratınca takip edildiği iddia edilmekte.

Bu eylemin kim tarafından, hangi maksatla yapıldığı netleşmiş değil. Ne var ki, bundan önce pek çok kere olduğu gibi ya samimi ama aptalca bir kafayla ya da kullanılmaya müsait birilerinin yönlendirilmesi şeklinde bu tür eylemlerin yapıldığı biliniyor. Sonuç ise her durumda Müslümanların hayat alanlarının daraltılması ve İslam’a ilişkin korku ve nefret söyleminin büyümesi oluyor.

Şimdi de olan aynı şey! Avrupa’da zaten uzun bir süredir işlenen Suriye’ye giden savaşçıların geri dönüşlerine ilişkin kâbus senaryoları bu eylemle ete kemiğe dönüşmüş-dönüştürülmüş bulunuyor. Ve Avrupa’da zaten bir hayli zayıf olan Suriye direnişine destek kamuoyu nezdinde daha da zayıflatılıyor. Öyle ki, güvenlik uzmanı olarak tanınan bazı isimler bu tehdide karşı açıkça Esed yönetimiyle işbirliği yapılmasını savunabiliyorlar.  

 

HABERE YORUM KAT