1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ölçüsüz Tutumlar, Zihinsel Tuzaklar
Ölçüsüz Tutumlar, Zihinsel Tuzaklar

Ölçüsüz Tutumlar, Zihinsel Tuzaklar

YSK’nın İstanbul seçimlerine dair verdiği iptal kararını değerlendiren Rıdvan Kaya, politik tarafgirliğin ‘İslami camia’yı giderek gerçeklerden uzaklaştırıp, kurgusal zemine ittiğine dikkat çekiyor.

07 Mayıs 2019 Salı 15:19A+A-

YSK’nın İstanbul seçimlerine dair verdiği iptal kararına ilişkin yazısında İbrahim Karagül’ün dile getirdiği iddiaları değerlendiren Rıdvan Kaya, politik tarafgirliğin ‘İslami camia’yı giderek gerçeklerden uzaklaştırıp, kurgusal zemine ittiğine dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya’nın yazısı şöyle:

Yeni Şafak Türkiye’de İslami kesimi temsil eden köklü yayın organlarından biri. En sıkıntılı süreçlerde Müslümanlara yönelik haksızlıklara, zulümlere, saldırılara karşı cesur duruş sergilemiş, zor zamanda İslami camianın sesi olmuş, üstelik de fikri derinliği, birikimi de yansıtmış bir gazete. Ama ne yazık ki, uzunca bir müddettir bu birikimin yerini sığ bir oportünizmin aldığına şahitlik ediyoruz. İktidar muhafızlığı rolü derinleştikçe, amigovari bir düzeysizlik, kör bir fanatizm gazeteye tümüyle egemen hale geliyor.  

Bu çarpıcı değişimi, düşüşü gazetenin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül’ün yazılarında net biçimde okumak mümkün. Geçmişten beri ‘komplocu’ düşünce tarzına yatkınlığıyla bilinen ve bu yüzden çeşitli siyasal gelişmeleri yorumlarken sıklıkla afakî yaklaşımlar sergilediği bilinen Karagül’ün siyasi hararetin yükseldiği son dönemde hayli ‘ileri’ gittiği görülmekte. 31 Mart seçimleri sonrasında yaptığı abartılı değerlendirmelerle adeta ‘uçuyor’ gözüken Karagül’ün YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin iptal kararı üzerine kaleme aldığı yazı tek kelimeyle ürkütücü! (…)

Yazının Devamı >>>