1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Olası saldırılara neden olabilecek eğitimler tehlikeli olabilir!
Olası saldırılara neden olabilecek eğitimler tehlikeli olabilir!

Olası saldırılara neden olabilecek eğitimler tehlikeli olabilir!

Ukrayna'da askeri teknik ve bilgilerin halka direniş için aktarımı ilerleyen zamanlarda olası saldırganlık faaliyetlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir mi?

01 Mart 2022 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna, devlet televizyonları ve radyolar üzerinden halkını direniş ve mücadele konusunda eğitiyor. 

Molotof kokteyli yapımından pusu nasıl kurulura, askeri araçların hassas noktaları nasıl vurulurdan silah nasıl kullanılıra, mühimmat nasıl imha edilirden metal tuzaklamalara kadar oldukça spesifik askeri bilgileri aktaran Ukrayna Savunma Bakanlığı savaş sonrası düzeni ve iletişim ortamının getirmiş olduğu bilgiye erişimin tehlikeli noktalara varmasına dikkat etmeyerek olası 'saldırgan bireylerin' yetişmesine olanak sağladığını görmüyor!

Batı Müslümanları türlü terörist yaftalaması ile gözaltına alıyor, ülke ve kişilere yaptırım uyguluyor. Aynı Avrupa'nın Müslüman olmayan ülke ve kişilere farklı davranması ikiyüzlü bir tutum olarak algılanıyor.

Ukrayna'nın halkını Rus işgaline karşı direniş konusunda eğitmesi anlaşılabilir bir durum olsa da bu eğitimlerin olası tehditleri bünyesinde barındırdığı görülmüyor mu? 

Ukrayna Savunma Bakanlığı sivil halka pusu kurmanın püf noktalarını anlatırken, "Rus tanklarının gidişini ne olursa olsun engelleyin. Yolları kapatmak ağaçları kesin, yollara barikat kurun. Buna rağmen ilerliyorlarsa gerekirse ormanı yakın! " dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı zırhlı araçların vurulması gereken hassas noktaları gösteren görseli. 

255ab2dd0x0sondakikarusyaukraynasavasindasondurumukraynasivillerepufnoktalariniverdi1646119628375.jpg

 

Savaşın ilk günlerinden bu yana halka "molotof kokteyl yapın" çağrısında bulunan Savunma Bakanlığı, molotofun hazırlanması için açık imalat reçetesi verdi.

Tankların zayıf noktalarının paylaşıldığı görselde, hazırlanan molotofların öncelikli olarak motorların havalandırma ızgarasına atılması gerektiği belirtildi.

Kamyonların ön camlarının ve motor ızgarasının hedef alınması gerektiği belirtilirken yollara kurulacak metal tuzaklarla lastiklerin de patlatılması gerektiği belirtildi. Zırhlı araçlar içinde de benzer talimatlar veriliyor.

Sosyal medyada yayınlanan ve Tiktok gibi platformlara düşen bu bilgilerin her yaştan kesime ulaştığı görülüyor.

Bu eğitim bilgilerinin Ukrayna'da kullanıldığı görülürken, Ukrayna'da Rus tankına molotof kokteyli atan sivillerin yanlışlıkla kendi araçlarını da yaktıkları görüldü.

 

HABERE YORUM KAT