1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Olacak Şey Değil! Hasan Cemal PKK’ya Sitem Etmiş!
Olacak Şey Değil! Hasan Cemal PKK’ya Sitem Etmiş!

Olacak Şey Değil! Hasan Cemal PKK’ya Sitem Etmiş!

Bugün yarın dağa çıkar diye düşündüğümüz Hasan Cemal PKK’yı da şiddeti sürdürmekle eleştirerek çok ama çok şaşırttı!

03 Şubat 2016 Çarşamba 17:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erdoğan nefretinin sol-Kemalist Türk aydınlarını nerelere savurduğu biliniyor. Bunlardan biri de darbeci eskisi Hasan Cemal. Öyle ki; gençliğinde başını döndüren gerillacılık hayallerine kapılarak olsa gerek, PKK hayranlığı izhar eden ve neredeyse yetmişinden sonra eline silah alacağını düşündürten yazılar kaleme aldı, almakta.

İşte bu Cemalpaşazade Hasan Bey gelişmelerden ümidini kesmiş olmalı ki hafif yollu da olsa bugün yazdığı bir yazıda elbette asıl sorumluluğu iktidara yüklemek kaydıyla PKK’yı da şiddeti terk etmediği için eleştirmiş!

Gerçekten tam bir sürpriz oldu! Aynı telden çalan 2 Türk aydınından, Ahmet İnsel ve Nuray Mert’ten alıntılarla takviye ettiği yazısında devletin sürdürdüğü şiddet karşısında PKK’nın da aynı tarzda cevap vermekle hata yaptığını ve bir an önce şiddete son verip masa üzerinde yoğunlaşması gerektiğini söylüyor.

Demek ki, neymiş? Zannedildiği gibi aydınlarımızın PKK’yı Greenpeace hareketiyle karıştırdıkları iddiası doğru değilmiş! Arada bir de olsa tabi ki gayet sevecen ve sıcak bir üslupla sitemlerini iletebiliyorlarmış! 

*

HASAN CEMAL'İN YAZISI>>>

HABERE YORUM KAT