1. HABERLER

  2. HABER

  3. Okullarda Dağıtılan Süt Temiz Çıktı
Okullarda Dağıtılan Süt Temiz Çıktı

Okullarda Dağıtılan Süt Temiz Çıktı

Bazı öğrencilerin zehirlenmesi sonrasında okullarda dağıtılan sütten alınan ilk numuneler temiz çıktı.

07 Mayıs 2012 Pazartesi 12:29A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında okullarda dağıtılan sütten alınan ilk numuneler temiz çıktı. Geçtiğimiz hafta başlatılan projeyle dağıtılan sütten yüzlerce çocuğun zehirlendiği iddia edilmiş, ilgili bakanlıklar 'zehirlenme yok, hassasiyet var' açıklamasında bulunmuştu.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 7 milyon 200, Bursa'da 220 bin öğrenciye süt dağıtılıyor. Bursa'da, geçen hafta süt dağıtımının ilk iki gününde 100'e yakın öğrenci içtikleri sütten rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Kontrol Şubesi ekipleri tarafından okullarda dağıtılan sütten alınan numuneler laboratuvarlarda incelenmeye alındı. Ekiplerin günlük olarak aldığı numuneler düzenli olarak Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü incelendi. Laboratuvarlardan çıkan ilk sonuçlara göre, okullarda dağıtılan sütlerde sağlık açısından herhangi bir riskli duruma rastlanmadı.

Bursa'da numunelerin düzenli olarak incelendiğini belirten yetkililer, ilk sonuçlara göre okullarda dağıtılan sütlerin temiz çıktığını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT