1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Oğuzhan Uğur'u bile tutuklamayan yargı Hayati Sedefi neden tutukladı?
Oğuzhan Uğur'u bile tutuklamayan yargı Hayati Sedefi neden tutukladı?

Oğuzhan Uğur'u bile tutuklamayan yargı Hayati Sedefi neden tutukladı?

"Hatay’da baraj patladı” yalanını söyleyen Oğuzhan Uğur gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken, “Şanlıurfa’da 3 bina daha yıkıldı” paylaşımını yapan Hayati Sedef ise tutuklandı.

14 Şubat 2023 Salı 17:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yayılan ve özellikle sol-Kemalist çevrelerle ırkçı cenahın başını çektiği dezenformasyon içerikli paylaşımlar, toplumun bir kesimi tarafından sorgulanmadan kabul görebiliyor.

Devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının bu kirli algıya yönelik müdahalesi ise çifte standartta neden olabiliyor.

Bilindiği gibi BaBala TV isimli sosyal medya platformundan paylaşım yapan Oğuzhan Uğur, yaptığı paylaşımlarla “Hatay’da baraj patladı” şayiasının çıkmasına neden olan süreci Ekşi Sözlük'le birlikte hazırlamıştı. Akabinde halkı paniğe sevk etmek ve yalan bilgi yaymaktan gözaltına alınan Oğuzhan Uğur serbest bırakıldı.

Aynı süreçte “Şanlıurfa’da 3 bina daha yıkıldı” şeklinde paylaşım yapan Hayati Sedef önce gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Paylaşımıyla Hatay’da binlerce insana korku dolu anlar yaşatan Oğuzhan Uğur halkı paniğe sevk etmiyor da sadece 3 binanın yıkıldığını söyleyen Hayati Sedef mi halkı paniğe sevk ediyor anlamak mümkün değil! Oğuzhan Uğur’u tutuklamayan yargı neden Hayati Sedef için hemen harekete geçti?

Ayrıca “baraj yıkılacak” algısının günler öncesinden Ekşi Sözlük denilen ifsat yuvası tarafından da dile getirildiği bilinen bir durum. Hal böyle iken organize olmuş bir kötülükle sıradan birinin attığı bir paylaşımı eşdeğer görmek haksızlıktır.

Hayati Sedef’in Oğuzhan Uğur kadar popüler olmaması ve çok sayıda takipçisinin olmaması yargıyı etkiliyor mu merak ediyoruz doğrusu! Oğuzhan Uğur gibi provokatörlerin serbest kaldığı bir ortamda kirli bilgi yaymayı amaçlamaksızın paylaşım yapan Hayati Sedef’in ise tutuklanması hukukun işlevsizleştiği bir atmosfer inşa ediyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum