1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğretmenleriyle birlikte sabah namazına giden öğrenci “terörü” son bulsun(!)
Öğretmenleriyle birlikte sabah namazına giden öğrenci “terörü” son bulsun(!)

Öğretmenleriyle birlikte sabah namazına giden öğrenci “terörü” son bulsun(!)

İstanbul Çekmeköy’de öğrencilerin öğretmenleriyle sabah namazında buluşması sol-Kemalistlerin tepkisini çekti.

27 Şubat 2024 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Genç yaşta bir insanın namaza başlaması hayatını kendisinden daha değerli bir şey için yaşamasına dönük ilk adımdır. Gündelik sufli meselelerle beyni iğdiş edilen kalabalıklardan kendisini ayrıştıran namazlı insanlar çevrelerini de zaman içerisinde değiştirmeye başlarlar. Bu etki illa büyük dönüşümlerin gerçekleşeceği anlamına gelmez ancak en azından boş işlerle uğraşan kimseler bu insanları daha az rahatsız ederler.

Özetle bir gencin namaza başlaması önemli bir hadisedir. İslam düşmanları da bu sebeple hassaten gençlerin namaza başlamasından büyük bir rahatsızlık duyarlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) öğrencilerin manevi gelişim süreçlerine katkı sunmaya çalışan bir çerçeveye sahip. Formel eğitim içerisindeki büyük bir boşluğu doldurması mümkün olmasa da önemli bir katkı sunacağı aşikar olan proje sol-Kemalistler tarafından her fırsatta hedef gösteriliyor.

İstanbul Çekmeköy’de öğrencilerin öğretmenleriyle sabah namazına gitmesi Birgün’ün tepkisini çekmiş. Öğrencilerin velileriyle birlikte sabah namazında öğretmenleriyle buluşup namazın ardından birlikte Çekmeköy Belediyesi tarafından dağıtılan çorba ikramını içmelerini dert edinen Birgün “Sabiha Hamdi İlkokulu, Semiha Yıldırım İlkokulu, İzzet Yüksek Ortaokulu, Nükte Söze Ortaokulu ve Fatma Talip Kahraman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hedef alındı.” cümlesiyle öğrencilerin hedef alındığını ileri sürecek kadar saçmalamış. Ellerinden gelse “Öğretmenleriyle birlikte sabah namazına giden öğrenci ‘terörü’ son bulsun(!)” başlığına atacak olan Birgün’ün rahatsızlık seviyesi dahi yapılan işin kıymetini görmek için yeterli…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum