1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri
Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri

Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri

MEB, öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihlerini 16-22 Haziran olarak belirledi.

19 Mayıs 2016 Perşembe 09:46A+A-

Öğretmenler, isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı iller arası yer değiştirme başvurularını, 16-22 Haziran 2016 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinde, öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuruya yer verildi.

Buna göre, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2016 itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Bakanlığa bağlı taşra teşkilatı kapsamındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde iller arasında yer değiştirebilecek.

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 22 Haziran 2016 tarihi dikkate alınarak hesaplanacak.

Yer değişikliği için başvuru tarihleri 16-22 Haziran olarak belirlendi. Başvurulara göre atamalar 27 Haziran'da gerçekleştirilecek ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 28 Haziran'dan itibaren başlatılacak.

Başvurular, "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerindeki elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT