1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öğretmenlere Eş Durumu Değişikliği
Öğretmenlere Eş Durumu Değişikliği

Öğretmenlere Eş Durumu Değişikliği

Ağustos ayında yapılan yönetmelik değişikliğinde geri adım atıldı. Öğretmenler 5 Ocak’tan itibaren il içi ve iller arası atama için başvuru yapabilecek.

25 Aralık 2014 Perşembe 17:09A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatının ardından, öğretmenlerin yarıyıl tatili özür durumuna bağlı atamaları için başvurular, 5-9 Ocak arasında alınmaya başlayacak. Atamalar 19 Ocak'ta yapılacak. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 23 Ocak'tan itibaren gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerin atamalarında, tüm devlet memurlarına Ağustos ayında getirilen 3 yıl şartı uygulanmayacak. Atamalar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla halen yürürlükte bulunan Öğretmen Atama Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Ağustos ayındaki yönetmelik değişikliği, "2015 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri"nde uygulanmayacak.

Ağustos ayında Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Çerçeve Yönetmelik'inde "eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayini isteyebilmesi için eşinin talep edilen yerde kesintisiz son 3 yıl sigortalı olması" şartı getirilmişti.

HABERE YORUM KAT