1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Öğretmen miyiz Militan mıyız" Diyerek İstifa Ettiler
"Öğretmen miyiz Militan mıyız" Diyerek İstifa Ettiler

"Öğretmen miyiz Militan mıyız" Diyerek İstifa Ettiler

Eğitim-Sen üyesi bazı öğretmenler Eğitim Sen'in boykot kararlarını 'militanca kararlar' olduğunu niteleyerek sendikada istifa etti.

30 Aralık 2015 Çarşamba 21:40A+A-

KESK'e bağlı Eğitim Sen'in sık sık bölgede yaptığı eğitim boykotu sendikaya bağlı öğretmenleri isyan noktasına getirdi. Sendika üyesi bazı öğretmenler Eğitim Sen'in boykot kararlarını 'militanca kararlar' olduğunu niteleyerek sendikada istifa etti.

KESK'e bağlı Eğitim Sen Diyarbakır Şubesinin HDP, DBP paralelinde sık sık yaptığı eğitim boykot çağrısı sendikaya bağlı öğretmenleri de isyan noktasına getirdi. Eğitim Sen'e bağlı üyeler bağlı oldukları sendikanın PKK'nin çukur kazma ve barikatlara karşı kullanıldıklarını ifade ederek sendikadan istifa ettiler.

 KESK'in sık sık yaptığ eğitim boykot çağrılarından sonra sendikaya bağlı bazı öğretmenler de boykot kararlarına karşı seslerini yükselterek Eğitim Sen üyeliğinden istifa ettiler.

Diyarbakır ve ilçelerinde öğretmenler Eğitim Sen'in eğitimi boykot çağrılarının öğrencileri mağdur ettiğini belirterek sözkonusu boykot kararlarını ‘Militan tavır' olarak nitelediler.

Üyesi bulunduğu sendikadan istifa de eden öretmenler gerekçe kararlarını ise “ Sendika bu konuda sürekli bize mesaj göndererek eğitimi boykot edip yapılacak olan yürüyüşlere davet ediyor. Biz de anlamadık eğitimci miyiz yoksa militan mıyız” şeklinde belirtiler.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sendika işlerinden sorumlu yetkililer de Eğitim Sen'den çok sayıda öğretmenin istifa ettiğini belirtiler.

Yaşanan çatışmalardan dolayı eğitim ve öğretimdeki aksaklıklar ve KESK'in eğitim boykotlarından dolayı Diyarbakır ve ilçelerinde onbinlerce öğrenci eğitim ve öğretim görmüyor. Eğitimciler, KESK'in eğitim boykotları tavrının gençleri cahilleştirmek için yaptığına dikkat çekerek eğitim destek evlerinde, Marksist, Leninist ideolojisinin çocuklara empoze  etmek  istendiği ve örgüte hem şehir içinde hem de dağ kadrosuna eleman kazandırma olarak yorumladılar.  (İLKHA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum