1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğrencilerin ders saatinde hangi etkinliklere götürülmesini istersiniz?
Öğrencilerin ders saatinde hangi etkinliklere götürülmesini istersiniz?

Öğrencilerin ders saatinde hangi etkinliklere götürülmesini istersiniz?

Muğla’da öğrencilerin Mevlid-i Nebi etkinliklerine katılması sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

15 Aralık 2021 Çarşamba 10:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de eğitim gören herkes şunu çok iyi bilir ki öğrenciler ders saatinde anlamsız tören ve etkinliklere katılmak zorunda bırakılır. Özellikle Atatürk ve Cumhuriyet konulu etkinlikler artık gına getiren bilindik içeriklerine rağmen her sene sanki zorunlulukmuş gibi öğrencilere dayatılır.

Gerçekler bunlarken Muğla’da öğrencilerin ders saatinde Mevlid-i Nebi programına katılmaları sol-Kemalistleri çılgına çevirmiş. Birgün'ün haberinden öğrendiğimiz kadarıyla konu hakkında açıklama yapma ihtiyacı da hisseden Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, okullarda okutulacak dersleri gösteren haftalık ders çizelgelerinde yer almayan bir dersin ya da etkinliğin ders saatleri içinde yapılmasının yasal dayanağı olmadığını belirtmiş.

Eğitim Sen’i ders saatinde öğrencilerin alıkonulduğu “başka etkinlikler” konusunda da aynı hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz! Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazı ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarında Mevlid-i Nebi etkinliklerinin düzenlenmesi talimatı verilmiş olmasına rağmen bu durumdan rahatsız olan sol-Kemalistlerin programın “ders saatinde” düzenlenmesini problem olarak öne sürmeleri bir bahaneden ibaret tabi ki!

Gerçekte rahatsız oldukları şey düzenlenen etkinliğin din konulu bir içeriğe sahip olması. Yoksa hiçbir yaraya merhem olmayan ezber programlardan birisi düzenlenseydi mesele bile yapmazlardı. Ancak öğrenciler Mevlid-i Nebi etkinliklerine katılınca “haftalık ders çizelgelerinde yer almayan bir dersin ya da etkinliğin ders saatleri içinde yapılmasının yasal dayanağı olmadığı” yönünde bir hassasiyet geliştiriyorlar!

Kendinizi komik duruma sokmanız gereksiz… Zaten uğraştığınız işler sebebiyle yeteri kadar gülünç insanlarsanız!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum