1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Öğrencilere çöp toplatılsa mesele olmaz…
Öğrencilere çöp toplatılsa mesele olmaz…

Öğrencilere çöp toplatılsa mesele olmaz…

Ortaokul öğrencilerinin cami temizlemesi seküler çevreleri rahatsız etmiş.

21 Ekim 2021 Perşembe 11:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Evrensel'deki habere göre İzmir’deki Buca Hüseyin Ateşoğlu Ortaokulu'nda okuyan çocuklara "sosyal etkinlik" adı altında Hacı Bayram Veli Camisi temizletildi.

Bu "etkinliğe" Eğitim Sen hemen tepki göstermiş. “Pedagojik açıdan sorunlu bir uygulama” olduğu kaydedilen açıklamada Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Mustafa Yıldız yapılanı “kabul edilemez” olarak niteliyor.

Herhangi bir yeri temizlemenin sosyal etkinlik olarak nitelenmesi abesle iştigal olacaktır. Birlikte yapıldığı için mi böyle bir isimlendirme tercih edildi bilmiyoruz ancak garip bir durum olduğu aşikar.

İşin bu boyutu bir yana Türkiye’de eğitim gören herkes okul, çevre veya doğa temizliği adı altında yerlere atılmış çöpleri mutlaka toplamıştır. Pekala bu uygulama da öğretmenler tarafından etkinlik hüviyetinde sunulabilir.

Öğrencilerin yerlerdeki çöpleri toplaması “çevre bilincinin aşılanması” için gerekli bir şeymiş gibi dahi görülebilirken caminin temizlenmesi ise birileri tarafından “mesele” haline getirilebiliyor.

Öğrencilerin cami veya mescitlerle ilişkili herhangi bir konuya dahil edilmesinden duyulan ve baştan aşağı “laiklik hassasiyeti” kokan tepkiyi “pedagojik açıdan sorunlu” kılıfına sokarak dile getirmek ise çok komik olmuş!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum