1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ODTÜ'deki Tahammülsüzlük Bingöl'de Protesto Edildi
ODTÜ'deki Tahammülsüzlük Bingöl'de Protesto Edildi

ODTÜ'deki Tahammülsüzlük Bingöl'de Protesto Edildi

ODTÜ'deki Müslüman öğrencilere karşı gerçekleştirilen hakaret içerikli saldırılar Bingöl Üniversite öğrencileri tarafında kınandı.

30 Mart 2015 Pazartesi 21:04A+A-

ODTÜ’deki Müslüman öğrencilere yapılan saldırıyı kınamak üzere, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Üniversite’de faaliyet gösteren öğrenci gruplarının katılımlarıyla ODTÜ’de yaşanan tahammülsüzlük ve linç girişimi şiddetle kınandı. Basın metni okunurken öğrencilerden sürekli; Uyan Diren Özgürleş, Tevhid-Adalet-Özgürlük, Zulme Karşı Omuz Omuza, Bingöl’den ODTÜ’ye Kardeşlere Bin Selam” sesleri yükseldi. Basın metnini Bingöl Üniversitesi Konsey Başkanı Murat Artar okudu.

bingol-20150330-01.jpg

bingol-20150330-02.jpg

bingol-20150330-03.jpg

bingol-20150330-04.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Geçtiğimiz hafta ODTÜ yerleşkesindeki camide düzenlenen bir etkinliğe katılmak isteyen türbanlı öğrencilere yönelik saldırı bizleri derinden üzmüştür. ODTÜ’deki öğrencilere yönelik bıçaklı ve sopalı saldırı, insanlıktan nasibini almamış kişilerin yapabileceği bir saldırıdır. Kaldı ki; üniversiteler taşla sopayla mücadele edilecek yerler değildir. Her türlü fikrin özgürce tartışıldığı, fikri tam insanların yerleşkesidir sizin de bildiğiniz gibi. Müslüman bir ülkede, inanç değerlerimize tahammül etmeyen marjinal birkaç çetenin, yaptıkları bu ahlaksızca saldırı özellikle de türbanlı öğrencilerin hedef alınarak yapılan saldırı tahammülsüzlük ve linç girişimidir. Filistin’deki, Suriye’deki, Mısır’daki, Bosna’daki Doğu Türkistan’daki zihniyetle ODTÜ’deki zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Bu ahlaksız ve din düşmanlarına verilecek en güzel tepki Müslümanların kardeşlik duyguları içerisinde bilinçli hareket etmeleridir. Herkesin yaşanan bu saldırılar karşısında tepki göstermesi gerekiyor. Bu saldırı İslami değerlere sahip insanlara yapılmış bir saldırıdır. İslami değerlere yapılan haksız ve ahlaksız bu saldırılar kabul edilemez. Bingöl Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci grupları olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz.

HABERE YORUM KAT