1. HABERLER

  2. HABER

  3. ODTÜ Rektörlüğü Yaşananlara Göz Yumuyor!
ODTÜ Rektörlüğü Yaşananlara Göz Yumuyor!

ODTÜ Rektörlüğü Yaşananlara Göz Yumuyor!

Sol-sosyalist öğrencilerin ODTÜ'deki çirkin saldırısına rektörlüğün göz yumduğu iddia ediliyor.

06 Eylül 2013 Cuma 12:52A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne kayıt için gelen başörtülü öğrenciler, bir grup tarafından sözlü saldırıya uğradı. Birçok sol grubun destek verdiği çirkin saldırının başını Öğrenci Kollektifleri çekiyor. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde kayıt yaptırmak için gelen başörtülü öğrenciler kendilerini 'çapulcu' olarak nitelendiren bir grup öğrenci tarafından sözlü tacize uğradı.  'Buraya gericiler giremez' diyerek öğrencileri kampüsten çıkarmaya çalışan grup bir de bu rezaleti kayda alıp internette paylaştı. Görüntülerde üniversite güvenliğinin gruba müdahale etmemesi de dikkat çekti.

HEDEFTE BAŞÖRTÜLÜLER VAR

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte çeşitli illerden ODTÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen başörtülü öğrenciler taciz olayıyla karşılaştı. Kampüs içerisinde kayıt yaptırmak için bekleyen başörtülü öğrenciler, kendilerine 'çapulcu' ismini taktıkları grup tarafından sözlü tacize uğradılar. Daha önceden hazırladıkları pankartlarla başörtülü öğrencilerin yanına gelen 'çapulcular', öğrencilere 'siz buraya niye geldiniz, çıkın dışarı' diyerek rahatsız etmeye başladılar. Başörtülü genç kızlarla 'Adı Rabia mıydı neydi' diyerek kendilerince dalga geçen ve başörtülülerin güvenlik çağırmasının ardından 'Evet güvenlik gelsin ve bunları okuldan atsın' diye gruba bir grup ODTÜ'lü de alkışlarla destek verdi.

GÜVENLİK MÜDAHALE ETMEDİ

Ne olduğunu bile anlayamayan başörtülü öğrenciler üniversite güvenliğinden yardım istediler. Ancak güvenlik de olaya müdahale etmeyince başörtülü öğrenciler kazandıkları bölümlere kayıtlarını yaptıramadan oradan uzaklaşmak zorunda kaldılar. Başörtülü öğrencileri ellerindeki pankartlarla taciz eden gruptaki bazı öğrencilerin bu tür taciz olaylarını ilk yapmadıkları da ortaya çıktı. Aynı taciz eylemlerini geçen yılda yaptıklarını belirten grup üyelerinden biri 'Evet inkar etmiyorum geçen yılda vardım' dedi.

Başörtülü kızların E.M. isimli bir yakını ise orada kayıt için bulunduklarını ve tesettürlü oldukları için taciz edildiklerini belirterek, 'Buraya gericiler giremez' diyerek üzerimize yürüdüler dedi.

TACİZ OLAYI ÖRGÜTLÜ

AK Parti Genel Merkez Üniversiteler Başkanı Nurettin Çelik, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyı 'faşist, başkasına yaşama hakkı tanımayan ve Türkiye'yi karıştırmak, istikrarı bozmak isteyenlerin' son eylemi olduğunu kaydederek, kınadı. Eylemi gerçekleştirenlerin öğrenci olup olmadığının bile bilinmediğini belirten Çelik, 'Başörtülü arkadaşlar rektörlükten tutanak tutulmasını istiyor ama hiçbir işlem yapılmıyor. ODTÜ'nün özel güvenliği bu kişilere göz yumuyor' diyerek ODTÜ yönetimini eleştirdi.

Kampüsteki AK Parti standını da dağıttılar

Nurettin Çelik, ODTÜ'de kayıt dönemi nedeniyle pekçok STK gibi kendilerinin de 'AK Gençlik' adıyla bir tanıtım standı kurmak istediklerini ancak 50-60 kişilik marjinal bir grubun stant için getirilen malzemeleri parçaladıklarını, özel güvenlik mensuplarının ise bu gruba müdahale etmediğini söyledi. Çelik, buna karşın ODTÜ'de görevli olduğu söylenen bazı kişilerin yeni kayıt yapacak öğrencileri gar ve otogarda üniversitenin resmi görevlileri gibi karşılayıp marjinal gruplara yönelendirdiklerini dile getirdi.

Rektörlük göz yumuyor

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı Başkanı Volkan Öztürk, üniversitede yasalara uygun bir şekilde kayıt için gelen yeni öğrencilere rehberlik etmek isteyenlere şiddet uygulandığını, rektörlüğün de gereken tedbirleri almayarak bu marjinal gruplara zımnen izin verdiğini söyledi. Öztürk, 'Bütün ODTÜ mezun ve öğrencilerini ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kınamaya çağırıyoruz. Rektörlüğümüzün de gereken idari ve hukuki tedbirleri almasını talep ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum