1. HABERLER

  2. HABER

  3. ODTÜ “Mescitleri” Haritası Yayınlandı!!!
ODTÜ “Mescitleri” Haritası Yayınlandı!!!

ODTÜ “Mescitleri” Haritası Yayınlandı!!!

ODTÜ’de sol-sosyalist zorbaların çirkin saldırılarıyla gündemleşen ODTÜ’de mescit sorununa dair ortalıkta dolaşan harita güldürdü.

30 Aralık 2015 Çarşamba 20:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilindiği üzere namaz kılan öğrencilerin uzun bir süredir ODTÜ’de namazlarını rahatça eda edebilecekleri bir cami talepleri var. Mescit diye kampüsün çeşitli yerlerinde, izbe köşelerinde, bodrumlarında bulunan odaların gösterildiği bir harita ise “Zaten 15 tane mescit var, işte haritası! Bunların derdi provokasyon!” denilerek dolaşıma sokuldu.

Cumhuriyet, Sol ve T24 gibi yayın organlarının, sol medyanın yaygınlaştırdığı aşağıdaki haritada ODTÜ kampüsünde 15 alanda mescit olduğu iddia ediliyor ve buralar bir algı yanıltmasıyla cami simgesiyle gösteriliyor.

odtu_mescid.jpg

Oysa kilometrelerce alana yayılmış oldukça geniş kampüste işaretlenen alanlar personelin merdiven altı ya da kalorifer dairesi gibi izbe alanlarda namazlarını ikame edebilmek için seccade sererek oluşturdukları alandan ibaret. Ya da öğrencilerin gitmesinin mümkün olmadığı uzak bölgelerde.

Bu izbe yerleri cami simgesiyle gösteren haritayı yayınlayan uyanık solcular bilseler İstanbul Suriçinde, Çarşamba’da bile bu kadar mescit yok. Mescit diye gösterilen alanları öğrenciler fotoğraflayarak yayınladı. Onları da aşağıda görüp ne kadar mescit ya da cami olduklarına siz karar verebilirsiniz.

Öte yandan dinle, namazla ilgisi olmayan sol-sosyalistlerin kampüsteki tüm “mescitlerin” yerini ortaya çıkarmaları konusunu ne ile izah etmek gerek acep? Maharet mi? Yoldaşlar iyi çalışmış ve mescitleri ortaya çıkarmışlar. Böylece ODTÜ’de gerçekte hiç mescit-cami sorunu olmadığını bütün dünyaya göstermiş oldular. İşte o mescitler:

odtu_mescid2.jpg

odtu_mescid3.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum