1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Odatv’de Siyonist İsrail Propagandası
Odatv’de Siyonist İsrail Propagandası

Odatv’de Siyonist İsrail Propagandası

Odatv’nin İsrailli yazarı Golan’ın işgal ve ilhakının fetih olduğunu ve İsraillilerin güvenliği için atılmış doğru bir adım olduğunu yazdı.

31 Mart 2019 Pazar 11:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiyeli sol-Kemalistlerin öne çıkan medya organlarından biri olan Odatv doğrudan Siyonist propagandaya evsahipliği yapmaktan çekinmedi. İsrail vatandaşı ve Türkiye kökenli bir Yahudi olan Odatv yazarlarından Rafael Sadi’nin “Golan meselesinde sizden farklı düşünüyorum” başlıklı yazısında Golan’ın İsraillilerin güvenliği için ‘işgal ve ilhak edilmesinin lüzumu’ dile getirildi.

İşgali ‘fetih’ olarak tanımlandığı yazıda Kıbrıs, Irak ve Suriye topraklarında Türkiye’nin askeri varlığını örnek gösteren Rafael Sadi Suriye’nin elindeyken Golan’dan sürekli İsrailliler üzerine ateş açıldığını, bu yüzden İsrail’in Golan’ı işgal etmesinin hakkı olduğunu savunuyor. Aynı şekilde Gazze’nin de işgal edilebileceğini dile getiriyor.

Oysa Odatv’nin Siyonsit yazarının gizlediği, görmezden geldiği bir gerçek ortada apaçık durmakta. İsrail haydut yapı Filistin topraklarının gasp edilmesiyle oluşan korsan bir yapıdır. Emperyalistlerin desteğiyle bir oldubittiye getirilerek Filistin topraklarının parçalanması ve gasp edilmesiyle teşkil edilen bu yapının bir meşruiyeti yoktur ki, sonradan güvenlik yada bir başka gerekçeyle gerçekleştirdiği diğer işgal ve ilhakların meşruiyeti olsun!

Bu arada 8 yıldır Esed canisinin gerçekleştirdiği vahşete, katliama rağmen Suriye halkına karşı rejimi savunan Odatv gibi mecraların Suriye topraklarının doğrudan gasp edilmesi karşısında Siyonist çeteyi haklı çıkaran bir yazıya evsahipliği yapmasının çok ilginç bir görüntü oluşturduğunu vurgulamadan geçmeyelim! Kendilerine çok yakışmış!  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT