1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan'ın Videosunun Servis Edilmesine Kışanak'tan Sert Tepki
Öcalan'ın Videosunun Servis Edilmesine Kışanak'tan Sert Tepki

Öcalan'ın Videosunun Servis Edilmesine Kışanak'tan Sert Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen montaj görüntülerin İşçi Partis tarafından yayınlanmasına sert tepki gösterdi.

07 Şubat 2014 Cuma 16:32A+A-

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen montaj görüntülerin İP (İşçi Partisi) tarafından yayınlanmasını, "Son derece basit özel bir savaş yöntemi" olarak değerlendirdi. Kışanak, amacın Öcalan'ı itibarsızlaştırmak olduğunu söyleyerek, "Ama boş beyhude bir gayrettir" diye ekledi.

 Kürt halkının Sayın Abdullah Öcalan ile arasında ki bağ gerçekten de hiçbir şekilde hiçbir özel savaş yöntemi ile zedelenemez. Bu defalarca kendini kanıtlamış bir hakikattir. Her kesin bunu görmesi lazım. En başta da bu tür ucuz savaş yöntemlerine tenezzül edenler bunu bilmesi lazım ki; binlerce kez aynı yol ve yöntemi denediler. Ama bu halk ile önderliği arasında ki bağı her defasında güçlendirdi." dedi.

KALICI ÇÖZÜMSÜZLÜK DAYATILIYOR

Öcalan'ın 1999 yılında ortaya koyduğu çözüm stratejisine karşı kalıcı bir çözümsüzlük politikası dayatılmak istendiğini yenileyen Kışanak, şunları söyledi: 

"Uluslar arası komployu bu şekilde tezgahladılar. Sayın Öcalan bunu da boşa çıkardı. Ve bu gün şimdi gene bir çözüm süreci var. Sayın Öcalan bu halkın önderidir. Bu halk Sayın Öcalan'ın muhataplığı konusunda yıllardır büyük bedeller vererek mücadele etmiştir. Bütün bu özel savaş yöntemlerine rağmen bu mücadeleyi çok görkemli vermiştir. Devletin Sayın Öcalan'ı Kürt halkının temsilcisi olarak muhatap almasını, masaya oturmasını sağlamıştır bu halk… Çözüm süreci şimdi bu tür yöntemler ile yeniden itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bunun hiçbir şekilde bir karşılığı yoktur. Son derece ucuz son derece pespaye yöntemlerdir bunlar. Halkımızın gündeminde böylesi bir konu asla yok. Halkımızın gündeminde Öcalan'ın özgürlüğü var. 'Önderliğe özgürlük kampanyası' başlatılıyor. Halkımız büyük bir iddia ile büyük bir özgüven ile artık Sayın Öcalan'ın özgürlüğünün zamanının geldiğini ve bunun Kürt sorununun çözümü konusunda en büyük adım olacağını bilince çıkarmış ve bunun için mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

SON DERECE BASİT BİR ÖZEL SAVAŞ YÖNTEMİ

Yayınlanan videonun, başlatılan kampanyaya karşı özel bir 'kontra atak' olarak yorumlayan Kışanak, bu yöntemin anlamsız olduğunu vurguladı. Bu tip görüntülerin özel ve devletin en tepesinde olan, zirvesinde bulunanların elinde olabileceğine işaret eden Kışanak, "Ve bunların bu tür böyle teknik kullanılarak montajlanarak, çarpıtılarak, manipüle edilerek sunulması, servis edilmesi şunu da gösteriyor ki; barış sürecine karşı büyük komplolar var. Büyük tuzaklar var. Ben bu konuda her kesin uyanık olacağını, halkın iradesini halkın inancını güçlendirerek bu komploları boşa çıkarma gayret ve çabası içinde olacağını biliyorum. Büyütmeye gerek yok. Son derece basit, anlamsız ve ucuz özel savaş yöntemidir. Halkımızın hiçbir şekilde buna itibar etmeyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

KASETİN ÇIKTIĞI YER KOZMİK ODADIR

"Kimler bunu yayınlıyorlar? Kim yaygınlaştırıyor? Bunların cephesi nedir? Hangi safta yer alıyor?" diye soran Kışanak şunları kaydetti: "Bu gün asıl önemli olan bu. Kimler çözümden yana ya da karşı. Kimler Kürt halkının değerlerine karşı, saygılı kimler değil? Bu netleşmiş olur. Öyle görünüyor ki, cemaat ve ulusalcılar ve Ergenekoncular el ele vermiş çözüm sürecini boşa çıkarmak çözüm çabalarını itibarsızlaştırmak için çaba sarf ediyorlar. Ama boş beyhude bir gayrettir. Devletin tepesindedir bu kaset. Bu Genelkurmay'dadır Kozmik Odadadır. Bu kaset bir dönem Kozmik odaya operasyon yapanların elindedir demek ki. Yani bu son derece özel bir durumdur. Son derece özel bir savaş. O nedenle barış ve özgürlük arayışının önüne konulmak istenen tezgahlarda çok tepelerde çok zirvelerde olduğun gösteren bir özel savaş yöntemidir bu." 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT