1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan’ın Mesajına Hükümet’ten İlk Tepki
Öcalan’ın Mesajına Hükümet’ten İlk Tepki

Öcalan’ın Mesajına Hükümet’ten İlk Tepki

Öcalan'ın PKK'ya silah bırak çağrısına ilk yorum İçişleri Bakanından geldi. Ardından Başbakan Erdoğan konuştu.

21 Mart 2013 Perşembe 17:35A+A-

Öcalan'ın mesajının Diyarbakır'da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı. CHP'den ise ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, ''Başbakan bir şey söylemeden yorum yapmayız'' dedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler de ''Uygulamayı görmek lazım'' ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Abdullah Öcalan'ın silahları bırakın çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusuna Güler, "Dil barış dilidir, uygulamayı görmek lazım. Bundan sonrasını göreceğiz tabi ki" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, "Dün yaptığınız açıklamada, Diyarbakır'daki etkinlikte Öcalan posteri açılırsa suç teşkil eder demiştiniz" sözleri üzerine de Güler, "Adli merciler gereğini yapar" dedi.

"BARIŞ DOLUYDU"

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: “Barış dolu mesajlardı. Bir ulusun hapsolduğu bir coğrafyayı değil; barış, kardeşlik içinde eşitliği, demokratikleşmeyi öngören bir çözüm sundu. Gayet iyiydi. Bakalım artık muhalefet ne diyecek?”

Başbakan Erdoğan: Mesaj Olumlu Karşılanmıştır!

Başbakan Erdoğan, İmralı'dan Diyarbakır'a gönderilen ve bugün okunan mektup için "Ümit ediyorum ki halk arasında olumlu tepkilere vesile olmuştur" dedi.

Kutlamalarda Türk bayrağının asılamamasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Böyle bir günde orada Türk bayrağının olması gerekiyordu. Bayrağın olmayışı hala birilerinin bu süreci sabote etmeye çalıştığının kanıtıdır." diye konuştu. Erdoğan, "Orada bayrağımızı görmek 76 milyonun arzusuydu" dedi.

Hollanda'da konuşan Erdoğan, silahlı unsurların yakında Türkiye'yi terk etmesini beklediklerini belirterek, silahlı güçlerin sınırları terk etmesi durumunda Türkiye'de havanın değişeceğini söyledi.

Örgütün sınırdışına çekilmesi durumunda operasyonların da duracağını ifade etti.

Hollanda'da konuşan Erdoğan, silahlı unsurların yakında Türkiye'yi terk etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum