1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan’dan Kandil’e Süreç ve Üslup Uyarısı
Öcalan’dan Kandil’e Süreç ve Üslup Uyarısı

Öcalan’dan Kandil’e Süreç ve Üslup Uyarısı

Abdullah Öcalan, sert açıklamalarda bulunan örgüt yöneticilerinin ‘üsluplarına’ dikkat etmeleri talimatı verdi.

23 Temmuz 2013 Salı 12:00A+A-

PKK lideri Öcalan, Doğu ve Güneydoğu’da son dönemlerde meydana gelen bazı ‘tahrik edici’ olayları eleştirerek bu tür eylemlerin süreci enfekte edeceği uyarısında bulundu.

Hamza Erdoğan’ın haberi:

ÇÖZÜM süreci kapsamında İmralı’da BDP heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kandil’deki örgüt yönetimine kritik mesajlar verdiği öğrenildi. Kandil’e üslup uyarısı yapan Öcalan, Doğu ve Güneydoğu’da son dönemlerde meydana gelen bazı ‘tahrik edici’ olayları eleştirerek bu tür olayların, süreci enfekte edeceği uyarısında bulundu. STAR, hafta sonu BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkanvekili Pervin Buldan’dan oluşan BDP heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmenin detaylarına ulaştı. MİT uzmanlarının da takip ettiği görüşmede, çekilme, sürecin ikinci aşaması, son günlerde yaşanan olaylar ile Suriye’deki gelişmeler ele alındı. Öcalan’ın sürece ilişkin Kandil’e yeni bir mektup yazacağı belirtildi. MİT üzerinden gelmesi beklenen mektup, BDP heyeti tarafından Kandil’e iletilecek.

Sabotajların önüne geç talimatı

Görüşmede Abdullah Öcalan, çözüm sürecinin gidişatına ilişkin örgütüne söylem ve eylem uyarısı yaptı. Öcalan, yürümekte olan süreci sekteye uğratacak her türlü eylem ve söylemlerden uzak durulmasını istedi. Süreçte yaşanabilecek muhtemel provokasyonlara dikkat çeken Öcalan, Doğu ve Güneydoğu’da son dönemlerde meydana gelen bazı ‘tahrik edici’ olayları da eleştirdi. Bu tür olayların, süreci enfekte edeceği uyarısında bulunan Öcalan, bu konuda Kandil ve BDP’den gerekli önemleri alarak sabotaj eylemlerin önüne geçilmesini istedi.

Öcalan, çıkışların Eylül - Ekim’de tamamlanacağını hatırlatarak, örgütün çalışmalarını buna göre yürütülmesini istedi. Öcalan, bu süre zarfında Hükümetten taleplerini de sıraladı. Buna göre, BDP’nin bir süre önce Adalet Bakanlığı’na sunduğu Terör Paketiyle ilgili somut adımlar atılmasını istedi. Görüşmede Öcalan, devletle varılan mutabakat doğrultusunda sürecin bundan sonraki gidişatı konusunda da bilgilendirdi. Buna göre, PKK çekilmeyi hızla bitirecek. Meclis’in açılması ile birlikte yasal ve anayasal düzenlemeler Meclis zemininde ele alınacak. Bu adımların ardından sürecin üçüncü aşamasına geçilecek. Devlet bir taraftan gerekli düzenlemeleri yaparken, diğer yandan PKK da aşamalı olarak silahlarını bırakarak normalleşme dönemine geçişin adımlarını atacak.

Çatışmalar sürece zarar verir

Görüşmede,  PYD ile Suriye’de Esad güçlerine karşı mücadele veren Kürt grupları arasındaki çatışmalar da gündeme geldi. Öcalan’ın, bu ülkede yaşayan Kürt grupları arasındaki hakimiyet çatışmalarının çözüm sürecine zarar verebileceğinden ve bölgeye yayılacağından endişe ettiği vurgulandı. 

STAR

 

HABERE YORUM KAT