1. HABERLER

  2. HABER

  3. Öcalan, PKK’daki Alevi Ağırlığını İtiraf Ediyor
Öcalan, PKK’daki Alevi Ağırlığını İtiraf Ediyor

Öcalan, PKK’daki Alevi Ağırlığını İtiraf Ediyor

“Türk” toplumuna ulaşmak için Alevileri hep bir köprü olarak gören Öcalan, PKK’daki Alev ağırlığını itiraf ediyor.

01 Kasım 2013 Cuma 18:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK’nın Gezicilerden Baasçı sosyalistlere, romantik solculardan eşcinsellere kadar farklı kesimleri bir çatı altında toplamayı hedeflediği HDP ile Alevi kesimi kuşatmaya çalıştığı bizzat Abdullah Öcalan’ın ifadelerinden anlaşılıyor.

HDP’nin vitrin yüzü Sırrı Süreyya Önder’in PKK’nın İmralı’daki lideri Öcalan ile görüşmesi esnasında aktardığı Öcalan’ın mesajlarına Taraf gazetesinin dünkü nüshasında Emre Uslu dikkat çekti.

Sırrı Süreyya Önder’in anlattıklarına bakılırsa PKK içindeki Alevi ağırlığının bizzat Öcalan’ın ağzından itiraf edildiği görülüyor.

Söz konusu yazıda Öcalan’ın Alevilere gönderdiği mesajı Sırrı Süreyya Önder’in bir toplantıda  şu şekilde aktardığına yer veriliyor:

“Alevilerin duyarlılığına ilişkin yakınmalarını Öcalan’a ilettik. Ama o bizi anlamadı. Öcalan meselenin yanlış anlaşılmasına şaşırdı. Öcalan ‘benim söylediğim bir İslam eleştirisi’ dedi. ‘Şimdi siz kalkmış hepimiz Müslümanız diyorsunuz. ‘İslam hukukunda fetih yoktur’ dedi. Onun yaklaşımında İslam kardeşliği vurgusu bir eleştiriydi.”

“İkinci gidişimizde (Alevi hassasiyeti konusunu) kendisi gündeme getirdi. ‘Bu kadar tartışma yürüdüğünü bilmiyordum. Gidin Alevi temsilcilerine söyleyin. Şırnak’ta bir tane Alevi yok iki Alevi vekil var. Mardin’de 500 Süryani ya çıkar ya çıkmaz. Mardin’in Şafi halkı 56 bin oyunu bir Süryani’ye verdi. Biz Muş’ta Sünni bölgesinde Demir Çelik’i aday gösterdik. Alevilerin bölgesinden de Sırrı Sakık’ı aday gösterdik. Sünniler Demir Çelik’i firesiz gönderdi. Sırrı ise Alevilerin bölgesinde neredeyse CHP’ye kaybediyordu.”

“Daha ileri gitmesinler KCK tüm Alevilerin elinde. Orada bir tane araya adam giremiyor bu Aleviler yüzünden’ diye gülerek söyledi. ‘Biz Alevicilik yapmayacağız, tartışırız ama tartışmamız Alevilerle olur’ dedi. ... Aleviler HDK’yı, DTK’yı görmüyorlar mı?”

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum