1. HABERLER

  2. HABER

  3. Obama ve Putin’den Farklı Açıklamalar
Obama ve Putin’den Farklı Açıklamalar

Obama ve Putin’den Farklı Açıklamalar

Obama, BM karar almasa bile Suriye’yi vuracaklarını; Putin ise Suriye’ye yardım edeceklerini söyledi

06 Eylül 2013 Cuma 18:05A+A-

G-20 zirvesinde ABD ile Rusya’nın Suriye ihtilafı gündeme damgasını vurdu.

Kimyasal silahın Suriye'de kullanıldığı konusunda herkesin görüş birliğine vardığını söyleyen Obama, BM kararı olmasa da harekete geçeceklerini açıkladı.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Rusya'daki G-20 zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Obama, Suriye'ye müdahale konusunda BM kararı olmadan da hareket edebileceklerini söyledi.

Obama, yapılacak müdahalenin kısa ama etkili bir şekilde olacağını vurguladı.

Obama, buradaki konuşmasında kimyasal silahın Suriye'de kullanıldığı konusunda herkesin görüş birliğine vardığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi Felce Uğramıştır

Obama, BM kararı olmasa da harekete geçeceklerini ifade ederek, "BM Güvenlik Konseyi bu konuda felce uğramıştır. Kimyasal silaha karşı uluslararası mukabele gerekli. Bir ülke kimyasal silah kullanıyorsa bunun bedelini ödemelidir." dedi.

Rusya İle Görüş Ayrılığı

Obama, Putin ile Suriye konusunda fikir ayrılığı yaşadıklarını vurgulayarak, "Putin'e Suriye konusunda görüş birliğine varmak zorunda değiliz, dedim" diye konuştu.

Suriye'nin çevresindeki ülkelere zarar verebileceği konusuna da değinen Obama, böyle bir durumda anında müdahalede bulunacaklarını söyledi ve “Salı günü Beyaz Saray'dan ABD halkına sesleneceğim.” dedi.

***

Putin: Suriye'ye Yardım Ederiz

Viladimir Putin ise St Petersburg'da yaptığı açıklamada, bir soru üzerine saldırı durumunda Suriye'ye gereken yardımları göndereceklerini söyledi. Putin, yardımları askeri ve ekonomik olarak açıkladı 

Ruya Devlet Başkanı Viladimir Putin, ev sahipliğini yaptığı G-20 Zirvesi'nin sürdüğü St Petersburg kentinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zaten Silah Gönderiyoruz; Yine Göndeririz!

Putin, basın toplantısında bir gazetecinin "Suriye'ye saldırı durusunda yardım edecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine "Yardım edecek miyiz? Evet edeceğiz. Biz zaten yardım yapıyoruz da... Biz silah gönderdik. Ekonomik anlamda da yardımlarımız olacak. İnsani olarak da yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Rusya Başkanı Putin, Suriye konusunda kendisinin de Obama'nın ortak amacının uluslararası barışın sağlanması olduğunu ancak yapılan görüşmelerde kimsenin kendi fikrinden taviz vermediğini söyledi.

Putin, Suriye konusunda tüm ülkelerin uluslararası kurallara uyması gerektiğini ifade etti. Rusya konusunda karar verilecek yerin St Petersburg olmadığını belirten Putin, G-20'nin böyle bir özelliğinin de olmadığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT