1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Obama ve Cameron: 'İran'a Yeni Yaptırım Olmasın'
Obama ve Cameron: 'İran'a Yeni Yaptırım Olmasın'

Obama ve Cameron: 'İran'a Yeni Yaptırım Olmasın'

İngiltere Başbakanı David Cameron, İran’a nükleer aktivitelerinden dolayı yeni yaptırımların uygulanmaması gerektiğini ifade etti. ABD Başkanı Obama ise "Yeni yaptırımlar, olabilecek diplomatik çözümleri engelliyor" dedi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 13:24A+A-

İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama ile düzenlediği basın konferansında, “İran’ın nükleer silahı geliştirmesini engellemekte kesinlikle kararlıyız” dedi. Bunun için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Cameron, “Bunu sağlamak için en iyi yol, müzakerelerin başarılı olabilmesi için zaman tanımaktır. Şimdilik yeni yaptırımlar uygulanmamamız gerekir” ifadeleri kullandı.

ABD Başkanı Obama ise, Kongres’e İran’a karşı yeni yaptırımların uygulanmaması için çağrı yaptı. Obama, ABD kongresinin İran’a yeni yaptırım kararı alsa da bunu veto edeceğini söyledi. İran meselesinde diplomatik çözümlerin ABD ulusal güvenliği için önem taşıdığını söyleyen Obama, “Kongre sabır göstermeli. Yeni yaptırımlar, İran ile sağlanabilecek diplomatik çözümleri tehlikeye atıyor” ifadeleri kullandı.

Obama ve Beyaz Saray’ın nükleer görüşmeleri engelleyeceği yönündeki uyarılarına rağmen, ABD Kongresi’nde Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeler İran’a uygulanan yaptırımların artırılması için yasa tasarısı sunmaya hazırlanıyor.

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Corker'a göre, Obama yönetiminin, yürütülen nükleer görüşmelerde İran’a karşı yeterince sert davranmadığını düşünen senatörler, nihai anlaşmanın Kongre'nin onayına sunulması için ayrı bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.Cumhuriyetçi Senatör Corker konuya ilişkin, “Kongrede yapılacak müzakerelerin sonucu ne olursa olsun varılacak noktayı güçlendirmesi için rol oynama adına devam eden çalışmaları var" demişti.

Al Jazeera

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT