1. HABERLER

  2. HABER

  3. "O Metnin Nerede Yazıldığı Mâlûm"
"O Metnin Nerede Yazıldığı Mâlûm"

"O Metnin Nerede Yazıldığı Mâlûm"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinden istifa eden HDP'li iki bakanın istifa sonrası okudukları metne tepki gösterdi. Davutoğlu, "O metnin nerede yazıldığı herkesin mâlûmu" dedi.

23 Eylül 2015 Çarşamba 14:17A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan seçim hükümetinde yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın istifalarını değerlendirdi. "İstifalarını Bakanlar Kurulu'nda son derece saygı içerisinde ilettiler" diyen Davutoğlu, bu iki ismin daha sonra okudukları metni eleştirdi. Bakanların toplantıda okuduğu metin ile ilgili Başbakan, "Kendilerine verilen metni okumaları kabul edilemez. O metnin nerede yazıldığı da herkesin malumu. Türkiye'deki siyaseti Kandil ya da perde arkasındaki güçler yönetemez" dedi.

"Kendilerine yakıştıramadım"

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Daha sonra yaptıkları açıklama, açık ifade ediyorum; her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikâr. Ellerine verilen bir metni okumak milletvekillerine, hele hele bakanlık yapmış şahsiyetlere yakışmaz. Çünkü içerideki üslup ile dışarıdaki üslup, içerideki terminoloji ile dışarıdaki terminoloji, içerideki söylem ile dışarıdaki söylem taban tabana zıt. İçeride gayet nazik bir şekilde konuşan, teşekkür eden, vazifelerden affını rica eden, yani bu şekilde gayet nazik şekilde davranan arkadaşlarımızın birden HDP Genel Merkezi'nde kimlik değiştirmişçesine bir üslupla, bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım."

"Bakanların toplantıda okuduğu metnin 'Kandil'de yazıldığını ima eden Başbakan, "Kendilerine verilen metni okumaları kabul edilemez. O metnin nerede yazıldığı da herkesin malumu. Türkiye'deki siyaseti Kandil ya da perde arkasındaki güçler yönetemez" dedi.

Davutoğlu Bakanlar Kurulu'nda geçen konuşmaları da anlattı:

"Özellikle Cizre konusunu bahane ederek. Cizre'deki bazı uygulamaları kabullenemediklerini ifade ettiler. Ben de onlara kamu düzeninin tesis edilmesinden sorumlu bir hükümetin üyeleri olduklarını söyledim. Oraya niye hendek kazıldığını, niye mayınların döşendiğini sorgulamaları gerektiğini söyledim. Tedbir alan güvenlik güçlerini sorgulamak değil, o tedbirlere sebebiyet veren terör örgütlerini sorgulamaktır. Burada bir zihniyet farkı var. Hiç kimse kamu düzenini bozanları meşru gösterecek davranışlar içerisinde bulunamaz" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen Beril Dedeoğlu için de "Beril Dedeoğlu, Avrupa Birliği uzmanı. Türkiye çağında bir akademisyen. Hangi partiye oy verdiğini bilmiyorum, bilmek de istemem" dedi.

Sandıkların taşınması

Başbakan Davutoğlu Cizre'de sandıkların taşınmasına yönelik İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı kararla ilgili bir soruya yanıtında da "Dün Bakanlar Kurulu'nda bu güvenlik tedbirlerini detayı ile gözden geçirdik, takviyeler yapıldı. Bütün Türkiye'de huzur içinde bir seçim geçmesi için her türlü tedbir alındı. Herkesin rahat olmasını rica ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT