1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Nusra'sız Taraf Olmaz Demeyin!
Nusrasız Taraf Olmaz Demeyin!

Nusra'sız Taraf Olmaz Demeyin!

Olmaz denilen oldu ve bugün Taraf’ta yer alan Suriyelilerle ilgili bir haberin içinde Nusra’dan hiç bahsedilmedi!

14 Eylül 2013 Cumartesi 15:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugünkü Taraf’ta Ayfer Çalıkıran imzalı Suriyelileri konu alan bir haber yayınlandı. Haber daha önce Cemevine götürülen Suriyeli Türkmen Alevi mültecilerin Cemevi yetkililerince tutulan bir eve yerleştirilmesini konu alıyor. Ayfer Çalıkıran imzalı haberde hayret etmemize neden olan durum ise içinde Nusra’nın hiç geçmemesi!

Her haberinde bir biçimde Cephetun Nusra’nın adını geçirip hakaretler yağdırmasıyla tanınan Taraf muhabiri Çalıkıran’ın bu haberinde ister istemez bir yanlışlık olmalı diye düşünüyoruz. Acaba bu eksiklik muhabirin ihmali neticesi mi ortaya çıktı, yoksa Taraf’ın mutfağında yaşanan bir kaza eseri mi? Gazetenin bu konuyu aydınlatacağını sanıyoruz.

Gerçi gazete manşetinden yine bir Nusra haberi yaparak kısmen de olsa bu eksikliği gidermiş. Halep’teki fabrikaların ve makinaların çalındığı, parçalanarak Türkiye’ye getirilip satıldığı iddiasını manşetine taşımış ve iddia edilen bu hırsızlık ve yağma faaliyetini de bekleneceği üzere Özgür Ordu ile birlikte Nusra’ya mal etmiş. Bu şekilde günlük Nusra karalama kotasını bir biçimde boş bırakmamış!

Ama yine de Alevi mültecilerle ilgili haberde Nusra’dan hiç bahsedilmemiş olmasını Taraf’a ve muhabiri Ayfer Çalıkıran’a yakıştıramadığımızı, bu büyük ihmal ya da yanlışın mutlaka fazlasıyla telafi edilmesi gerektiğini hatırlatırız!

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum