1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Vurdu, Hizbullah Kanalı Al-Manar Çarpıttı
Nusra Vurdu, Hizbullah Kanalı Al-Manar Çarpıttı

Nusra Vurdu, Hizbullah Kanalı Al-Manar Çarpıttı

Esed'in Suriye'deki Hamisi Hizbullah'ın kendi televizyon kanalında yayınladığı bir haberin dezenformasyon olduğu ortaya çıktı.

20 Temmuz 2015 Pazartesi 18:29A+A-

Suriye'de direnişçilerle Esed ordusu arasında devam eden savaşta Esed rejimi yanında direnişçilere karşı savaşan Hizbullah'ın bir yalanı daha ortaya çıktı.

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Al-Manar TV'de yayınlanan 'Nusra Cephesi'ne saldırı' haberi Nusra Cephesi tarafından yalanlandı.

Yaptığı dezenformasyon haberler ile sürekli Katil Esed ordusuna moral vermeye çalışan Al-Manar TV, geçtiğimiz günlerde kendi televizyon kanalında yayınladığı bir haberde iddiaya göre İdlib'te Esed ordu güçlerinin Nusra Cephesi’ne yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğu, saldırıda birçok Nusra Cephesi mensubunun etkisiz hâle getirildiğini duyurmuştu.

Nusra Cephesi Vurdu, Al-Manar Olayı Çarpıttı

İddia edilen haber üzerine, Nusra Cephesi resmî twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak saldırının kendileri tarafından Esed ordusuna düzenlenen bir saldırı olduğunu ve Hizbullah'ın kanalı Al-Manar'ın olayı çarpıtarak saldırıyı Nusra Cephesi’ne yönelikmiş gibi sunduğunu belirtti.

Nusra Cephesi tarafından yayınlanan videoda, İdlib'te rejime ait bir bölgede bulunan rejim pikapı ve etrafındaki rejim askerleri ateşlenen bir füzeyle saldırıya uğruyor. Saldırının etkisiyle araç alev dumanlar içersinde kalırken birçok rejim askerinin de öldüğü görülüyor.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT