1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Nusra: “Lübnan’da Savaş Henüz Başlamadı”
Nusra: “Lübnan’da Savaş Henüz Başlamadı”

Nusra: “Lübnan’da Savaş Henüz Başlamadı”

Nusra Cephesi Lübnan'da gerçekleştirdikleri çatışmaların artarak devam edeceğini ve ülkenin iç kesimlerine yayılacağını söyledi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:28A+A-

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el Culani, Lübnan-Suriye sınırı için bir 'sürpriz' hazırlığı içinde olduklarını ve henüz Lübnan cephesinde savaşın gerçek manada başlamadığını söyledi.

El Kaide’nin Suriye kanadının yayın organı olan el Minare el Beyda adındaki internet sitesinde yayınlanan ses kaydında Culani, "Suriye-Lübnan sınırındaki Kalamun bölgesinde yer alan kardeşlerimiz yeni 'sürprizler' hazırlıyorlar. Lübnan sınırında henüz savaş başlamadı" şeklinde konuştu.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Culani, Hizbullah’ın Suriye içindeki faaliyetleri konusuna da değindi. Culani, "Önümüzdeki günlerde olacaklar karşısında Hasan Nasrallah parmaklarını ısıracak. Bu Şam bölgesinde ehli Sünnet vel Cemaate yaptıklarının bedeli olacak" şeklinde konuştu.

Lübnan savaşını ülkenin iç kesimlerini ve Hizbullah’ın bulunduğu güney bölgelerine yayacaklarına işaret eden Nusra lideri, hassas bölgelere saldırılar düzenleyeceklerine dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum